Kafići koji nisu na korzu ostali kratkih rukava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Kava za van” natpis je koji se od danas može vidjeti na vratima kafića jer, podsjetimo, jedna od odluka koju je donijela Vlada, a koja se tiče popuštanja mjera, je i ona o prodaji kave i ostalih pića i napitaka u plastičnoj ambalaži za van. S obzirom na to da je tek prvi dan takvog, novog načina prodaje, vlasnica kafića Asturias iz Bjelovara Vesna Kos kaže da je prodaja dosta slaba.
– Dosta je to slabo. Možda će se sve pokrenuti dok se otvore terase gdje je koliki toliki broj sjedećih mjesta, do tada je to slabo. Postupak prodaje samo kave za van nije nešto u ulicama koje nisu frekventne poput Korza. Takva je barem situacija prvi dan, a sad ćemo vidjeti što će biti poslije. Dakle, sve što prodajemo mora biti u plastičnim čašama, a da budem iskrena, uz kave za van, samo smo još jedan pelin prodali – kaže Vesna Kos.
Postupak prodaje vrlo je jednostavan – nema ulaženja u kafiće već korisnici pričekaju ispred vrata dok ih netko ne ugleda, tada naruče i udalje se od kafića, bez zadržavanja i okupljanja. Osim ugostitelja, takav način prodaje ne pozdravljaju niti korisnici. Vlado Benčak kaže da je pametnije pridržavati se mjera.
Vlado Benčak u omiljeni kafić po kavu planira tek kad će moći sjesti na terasu
– Teško je u svemu tome biti pametan. I ugostitelji i mi korisnici, naviknuti smo svi na okupljanje, no, sve će to biti u redu onoliko koliko ćemo stvarno poštivati mjere koje su propisane. Moja je jedina želja da svi budemo dovoljno pametni i da čuvamo sebe i sve oko nas. Inače, ne uzimam kavu za van jer je dosta popijem kod kuće. No, kada budu uvjeti za sjesti u kafić, dapače da ću u svom gradu s prijateljima popiti kavu – rekao je Vlado Benčak.
Dok se čekaju nove mjere, ostaje nam pokucati na vrata i zatražiti svoj omiljeni napitak ili piće – za van. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!