Nije župan car!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Kandidat za župana Hrvatske demokratske zajednice, Marko Marušić sastao se danas s gradonačelnikom Grada Daruvara Damirom Lneničekom i njegovim najbližim suradnicima. Kako javljaju iz Marušićevog izbornog stožera, razgovarali su o aktualnim gradskim i županijskim temama, a Marušić se posebno interesirao o problemima koji tište građane Daruvara.

Gradonačelnik Lneniček nije krio zadovoljstvo razgovorom.

-Županija, odnosno župan Bajs do sada nije imao posebnog sluha za nas. Ja sam već prije rekao da je županija kao protočni bojler jer nikakvih inicijativa s njihove strane nema. Mislim da župan mora shvatiti da on nije car, a mi njegovi podanici. Mi moramo slušati jedni druge da bismo rješavali zajedničke probleme i ne treba nam marketing bez sadržaja. Upravo zato ću snažno podržati kolegu Marušića za župana jer mi je u razgovoru dokazao da mu je briga za ljude na prvom mjestu i da ima nove ideje nužne za snažan iskorak naše županije – rekao je Lneniček.

Marušić je najavio redovne mjesečne kolegije s gradonačelnicima i načelnicima

Marko Marušić kaže kako već prepoznaje u čemu je problem i zna što treba mijenjati.

-Želja mi je promijeniti dosadašnju lošu praksu. Mislim da Županija mora biti svojevrstan servis našim gradovima i općinama odnosno da treba koordinirati njihov rad, a to dosad nije bilo tako. Županija mora čuti probleme čelnika jedinica lokalne samouprave jer oni su u neposrednom kontaktu s našim građanima. Zato ću uvesti jednom mjesečno koordinaciju načelnika i gradonačelnika sa županom jer promjene koje moramo napraviti, moguće su samo u bliskoj suradnji župana s gradonačelnicima i načelnicima općina s jedne strane, i državnim institucijama s druge – poručio je Marušić.

Lneniček je na kraju dodao da nije nevažna činjenica da je Marušić daruvarski zet te da je siguran da će kao župan voditi posebnu brigu o rodnom gradu svoje supruge.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!