Od 1. ožujka otvaranje terasa i sajmova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ako se trenutačni trend epidemije nastavi, a on je već dulje vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dozvolit će se rad na terasama, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Tako bi od 1. ožujka cijela Hrvatska imala otvorene terase, a uz njih bi se otvorili i sajmovi na otvorenom.

Nove trzavice nastale su na razini Nacionalnog stožera i stožera Istarske županije, koji su najavili otvaranje terasa 1. ožujka iako to nije potvrđeno niti odobreno na nacionalnoj razini.

Na to je reagirao i premijer Andrej Plenković, koji je rekao da mu nije jasno kako istarski stožer namjerava otvoriti terase kafića 1. ožujka jer županijski stožeri mogu donositi samo mjere strože od onih koje donosi Nacionalni. Drugim riječima, ako Nacionalni stožer ne dozvoli terase, u ni Istri ih neće biti.

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je kazao i da Vlada razmišlja o nabavi ruskog cjepiva Sputnjik V i prije nego ga odobri Europska agencija za lijekove (EMA). Kazao je i kako je nakon razgovora s ruskim veleposlanikom dobio informaciju da su ruske vlasti u kontaktu s EMA-om i da planiraju predati zahtjev za registraciju cjepiva na razini EU, navodi Jutarnji list. (ri)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!