Sve spremno za Proljetni sajam u Gudovcu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pratimo događanja, u kontaktu su s vlastima i svima koji su nadležni za donošenje odluke za sigurnost posjetitelja, izlagača i javnih okupljanja, a i kroz organizaciju EURASCO kontaktiramo s drugim europskim sajmovima. Baš smo jutros uputili upit Nacionalnom stožeru nakon najave daljeg popuštanja mjera i dopuštenja za održavanje sajmova, rekao nam je direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac.

-Mi smo spremni, u stalnom smo kontaktu s izlagačima i nakon službenog dopuštenja i propisivanja pravila možemo organizirati Proljetni sajam, dodaje Posavac iako termin upravo zbog nedostatka potpunih informacija ne može potvrditi. Sajam može biti organiziran u ožujku, ali i kasnije.

Posljednja manifestacija u Gudovcu bila je u veljači 2020., pred tzv. lockdown, kada je održan 16. Pčelarski međunarodni sajam. Sve ostale manifestacije su odgođene.

Posavec se požalio kako se zabrana održavanja manifestacija odrazila se i na poslovanje pa je Sajam lani izgubio čak 96 posto planiranog prihoda. Ujedno, nisu zaprimili niti jednu lipu državne pomoći jer su za svaku mjeru bili – neprihvatljivi. Ipak, kaže, još postoje, nisu blokirani. Očekuje da će sajamska industrija biti i nadalje proaktivna i da će se, kada se za to steknu uvjeti, sajmovi ponovno održavati i to čak s porastom zanimanja kako izlagača i posjetitelja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!