Grubišnopoljski as je najbolji paraolimpijac u dva desetljeća!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Darko Kralj je najbolji hrvatski paraolimpijac u posljednjih dvadeset godina prema izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora! Kralj još uvijek pod dojmom kaže kako nije niti znao da je nominiran tako da mu je to priznanje veliko iznenađenje, ali je počašćen.
-To je jedna kruna, točka na i moje karijere. Stvarno sam presretan što me Hrvatski paraolimpijski odbor nominirao i komisija izabrala – kaže Kralj.
Darko Kralj je prvi hrvatski sportaš koji se okitio paraolimpijskim zlatom. Bacanjem kugle se počeo baviti 2004. na nagovor Josipa Slivara, a iako taj grubišnopoljski sportski as ima bogatu kolekciju medalja, najdraže mu je ipak zlato s Paraolimpijskih igara u Pekingu kada je čak pet puta rušio svjetski rekord. Danas više nije sportski aktivan, nakon što je osvojio sve što se osvojiti dalo ne privlači ga, priznaje, ni to da sam trenira niti da trenira druge. No, svim mladim osobama s invaliditetom preporučuje da se bave sportom.
-Ako ikako, ikako imaju mogućnost da se bave sportom neka se bave sportom. On će im prije svega dati zdravstvene rezultate, a to je ono što je najbitnije. Bavljenje sportom je kao da ste cijelo vrijeme na rehabilitaciji i da se možete što više kretati – savjetuje najbolji hrvatski paraolimpijac od 2000. do 2020.
Medalje su u svemu samo šlag na torti. Invaliditet dakle ne mora biti prepreka, a Darko Kralj je dokazao da je samo nebo granica.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!