Nedostatak u Bjelovaru kompenzirati kandidatom za župana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Do jučer smo razgovarali, a od jučer, temeljem odluke Gradskog odbora, službeno pregovaramo o suradnji na lokalnim izborima sa drugim strankama, od centra prema lijevo – tako je, u jednu rečenicu, zaključke s jučerašnjeg sastanka u bjelovarskoj organizaciji SDP-a sažeo Nenad Nekvapil. Dodaje kako je potvrđen pregovarački tim u kojem će, kao predsjednica, biti Vanja Posavac, dopredsjednik Dean Pirc i sam Nekvapil, kao gradski vijećnik.

-Ti pregovori bi trebali biti završeni za maksimalno sedam do deset dana i vjerujem da ćemo, i kad je riječ o kandidatima i listi za Gradsko vijeće, iznjedriti najbolje rješenje za grad Bjelovar, građane i za opciju koju mi zastupamo – kazao je Nekvapil.

Je li najbolje rješenje za SDP Danijela Hajdinjak Prihić iz stranke Centar kao zajednička kandidatkinja za gradonačelnicu, Nekvapil nije želio službeno potvrditi, tek je kazao da je i ta stranka, uz još neke, kao što su GLAS i HSU, na popisu za pregovore. Neslužbeno, iz više izvora u SDP-u doznajemo kako je, nakon što je mogućnost da se kandidira odbio predsjednik bjelovarskog Foruma mladih SDP-a Domagoj Spačil, unutar stranke već donesena odluka da se podrži upravo mlada liječnica u političkom usponu. Istovremeno, ona još uvijek nije sigurna hoće li uopće krenuti u bitku za čelno mjesto u gradu.

-Istina je da me zovu, no isto tako istina je da ja još uvijek nisam donijela konkretnu odluku što ću i kako na lokalnim izborima. Moram u dogovoru sa svojom obitelji najprije odlučiti koja je opcija za nas najbolja, ali i sama sa sobom. Jer ja svoj posao ne želim prestati obavljati. No, isto tako voljela bih svoje znanje iskoristiti za promjene koje su nužne – kazala je Hajdinjak Prihić. Ako se Hajdinjak Prihić ipak ne odvaži na taj potez, SDP bi se mogao naći u dosta nezgodnoj situaciji. Jer, nakon pompoznih najava o čak troje potencijalnih kandidata za Bjelovar u vlastitim redovima, izgubiti i rezervnog kandidata, s ‘tuđe’ klupe, predstavljalo bi pravi fijasko.

Nedostatak kandidata u Bjelovaru mogao bi pasti u sjenu tek ako SDP uspije realizirati namjeru koju je privremeni čelni čovjek županijske organizacije Damir Đuran nedavno najavio upravo na našem portalu – a to je isticanje vlastitog kandidata za župana. Tada nam je kazao kako će njegovo, točnije njezino, ime objaviti do kraja mjeseca. Neslužbeno, riječ je o Bjelovarčanki Sandri Frčo koja nam je potvrdila kako stranka doista sprema vlastitog kandidata, no nije željela otkriti je li to upravo ona. Na županijskoj razini je manje-više sve dogovoreno, kazala je, no samo se još čeka potvrda iz nacionalne središnjice SDP-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!