Vijećnici HDZ-a žele raspravu i traže video vezu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije zatražio je od predsjednika Županijske skupštine Maria Preskočila da se sjednica Županijske skupštine koja je sazvana za 19. veljače 2021. godine održi putem video veze, a ne putem e-maila kako je najavljeno u pozivu vijećnicima.

-Današnje tehnologije dopuštaju besplatnu video komunikaciju velikog broja sudionika u realnom vremenu. Na taj način održavala se i nastava u školama, sjednice stožera civilne zaštite, kao i mnoge druge aktivnosti. Smatramo stoga da je potpuno neprimjereno sjednicu predstavničkog tijela naše županije održavati putem e-maila i na taj način onemogućiti neposrednu raspravu o točkama dnevnog reda – navodi predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Silvestar Štefović u dopisu Preskočilu koji je poslao i na adrese medija.

Podsjetimo, praksu dopisnih sjednica Županijske skupštine BBŽ je uvela tijekom pandemije, a pojedini vijećnici tome su se i ranije usprotivili, neki su čak i bojkotirali sjednice zbog spomenutog načina održavanja. Ranije su na naš upit iz Županije odgovorili kako se dopisnom održavanju skupštine pribjeglo zbog epidemiološke situacije, napomenuvši kako su na isti način svoja vijeća održale i druge jedinice lokalne samouprave u BBŽ.

Kako će predsjednik Skupštine Mario Preskočil odgovoriti na najnoviji zahtjev HDZ-a nismo uspjeli doznati jer nije odgovarao na naše telefonske pozive.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!