Od SDP-a do Domovinskog pokreta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Iznenađenjima izborne križaljke u Velikom Trojstvu nema kraja. Baš kako smo ranije izvještavali, nagađanja su se pokazala točnima. Tomislav Bedeković, koji je, još uvijek aktualni mandat, započeo kao jedini SDP-ov vijećnik u Općinskom vijeću u Velikom Trojstvu, a potom promijenio stranku i priklonio se Demokratima, od jučer je službeno član, Domovinskog pokreta.
Zaokret od ljevice, preko Demokrata pa do Domovinskog pokreta nije mali. Radi se o političkim strankama sasvim drukčijeg svjetonazora, no sam Bedeković u tome ne vidi ništa loše. Priznaje kako se u Velikom Trojstvu puno toga odradilo posljednjih godina, no ne zahvaljujući Općini, već, podsjeća, europskom novcu.
Tomislav Bedeković u istom mandatu bio je član čak tri stranke. Izbore čeka s Domovinskim pokretom
-Ako niste na strani vladajućih, odnosno onih koji imaju većinu, vi ne možete apsolutno ništa postići u Vijeću. Možete reći svoje mišljenje, no apsolutno nijedan prijedlog koji dolazi od druge političke opcije neće biti uvažen. Čak se može dogoditi da vas ismijavaju – kazao je Bedeković i dodao kako sa SDP-om nije ništa postigao jer je dolaskom Bernardića na čelno mjesto stranke sve otišlo nizbrdo.
Na pitanje zašto misli da će s Domovinskim pokretom imati više uspjeha, nego sa SDP-om ili Demokratima, Bedeković kaže da ne želi više biti na lijevoj strani, a Domovinski pokret ne smatra krajnjom desnicom.
Bojana Hribljan i sama je bila iznenađena Bedekovićevim napuštanjem Demokrata
-Ne bih se složio da su oni krajnja desnica. To je HDZ, a s tom strankom nikad ne bih išao. Domovinski pokret ima dobru viziju, a nakon neuspjeha s lijevim opcijama, ja sam izgubio interes za politiku. U pregovorima s Domovinskim pokretom taj interes mi se vratio – priznaje Bedeković koji još uvijek ne želi otkriti hoće li baš on biti kandidat za načelnika ispred Domovinskog pokreta. No, potvrdio je da će stranka svakako imati svog kandidata za tu funkciju. U otkrivanju tko bi to mogao biti, tajanstvena je i Dubravka Dragašević, predsjednica podružnice Domovinskog pokreta BBŽ.
-Zahvaljujem se kolegi Bedekoviću koji je u nama prepoznao stranku koja je odgovorna i koja ima viziju razvoja za naš kraj, koja potiče gospodarstvo i poljoprivredu i koja za sobom ne vuče repove te mi je drago što nam se pridružio. Što se tiče, pak, objava lista za načelnike i gradonačelnike, taj dio je u planu za idući tjedan – kazala je Dragašević. Inače, prema njezinim riječima u Velikom Trojstvu postoji 30-ak aktivnih članova Domovinskog pokreta, a sve su to, tvrdi, vrijedni, marljivi i pošteni ljudi.
Ono što je intrigantno, svakako je i Facebook stranica Domovinskog pokreta u Velikom Trojstvu. Iako je postojala, ona je vođena pod okriljem tajne, te nitko nije mogao saznati nijedno ime koje ju vodi. Dragašević je potvrdila kako je ta stranica ugašena.
-Nemamo više tu stranicu, ugasili smo ju. Imat ćemo novu, kvalitetniju, u službenijem i drugačijem obliku. Ona je u izradi, pomaže nam naš PR tim, a dosadašnja je bila tek prvi kontakt s našim članovima – zaključuje Dragašević.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!