Zbogom antiratnom panonskom mornaru kojeg su poštovali Hrvati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Umro je Đorđe Balašević, jedan od najomiljenijih glazbenika s prostora bivše Jugoslavije, javili su srbijanski mediji nakon što je tu tužnu vijest potvrdila njegova kćer Beba.

Prije desetak dana Balašević je imao tegobe slične onima koje izaziva koronavirus, ali se liječniku javio tek kad su se oni pogoršali. Nekoliko dana nakon hospitalizacije stigle su dobre vijesti da se osjećao bolje i da se nije žalio na tegobe.

‘Đorđe Balašević osjeća se dobro. Slavni kantautor danas je nakon doručka obavio telefonski razgovor s obitelji, a zatim je komunicirao s liječnicima s kojima se čak i našalio. Dobro je raspoložen i ne žali se na tegobe’, pisali su srbijanski mediji. Balaševiću je po prijemu u bolnicu ustanovljeno da ima upalu oba plućna krila i da je neophodna njegova hospitalizacija, pa je upućen na Infektivnu kliniku u Beograd.

Prije dvije godine u studenom doživio je infarkt te su mu tada ugrađeni stentovi. Zbog toga je popularni Novosađanin otkazao neke koncerte te se posvetio – zdravlju.

Liječnici su posljednjih dana poduzeli sve neophodne mjere liječenja, no do značajnijeg poboljšanja nije došlo. U petak popodne mu se stanje dodatno pogoršalo uslijed ranijih kroničnih zdravstvenih problema, javljaju mediji iz Srbije.

Popularni Đole bio je čest gost sjeverozapadne Hrvatske, punio je dvorane u Bjelovaru, Čakovcu, Koprivnici, Varaždinu… Ostala je upamćena njegova izjava „odbijam se pomiriti s bilo kim jer se nikad ni sam kim nisam ni posvadio i ni s nikim ratovao“.

Đorđe Balašević rođen je 11. svibnja 1953. u Novom Sadu. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. godine je započeo solo karijeru. Objavio je 12 albuma. Prije 41 godinu osvaja prvo mjesto na Splitskom festivalu s pjesmom ‘Panonski mornar’ i tada zapravo počinje Balaševićevo razdoblje. 1982. godine napušta grupu i počinje samostalnu pjevačku karijeru. Ostao je omiljen do današnjih dana u cijeloj regiji, a gotovo sve njegove skladbe postale su svevremenske.

Bio je u braku sa suprugom Oliverom i imali su troje djece: sina Aleksu te kćeri Jovanu i Jelenu. Balašević je preminuo tri mjeseca prije 68. rođendana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!