Gradonačelnik je podržao kandidata za župana. Je li to sve ili ima još?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kako neslužbeno doznajemo, na redu je još jedan krug koalicijskih razgovora između vodeće liste u gradu Bjelovaru, one HSLS-ove i vodeće liste na županiji, one HDZ-ove. Na tom sastanku HSLS bi i službeno trebao izvijestiti HDZ-ovog kandidata za župana Marka Marušiće i vodstvo lokalnog HDZ-a da je ŽO HSLS-a jednoglasno donio odluku da će poduprijeti Marušića za budućeg župana Bjelovarsko-bilogorske županije. Na dnevnom redu očito će biti i zajednička strategija za predstojeću kampanju.

To je ono oko čega koalicijski partneri nemaju dvojbe. Ono oko čega još postoji dvojba je mogući zajednički nastup u Bjelovaru. Još uvijek nije isključena mogućnost da HDZ odustane od kandidata za gradonačelnika Bjelovara i da dvije stranke nastupe kao koalicija u svim gradovima Bjelovarsko-bilogorske županije. U tom slučaju postoji opcija da Igora Brajdića, sadašnjeg zamjenika bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, kandidiraju za zamjenika župana koji bi tako s Markom Marušićem činio novi, mladi koalicijski tandem za županiju. Druga opcija je da Marušićevog zamjenika traže izvan Bjelovara, kako bi Marušiću povukli dodatne glasove nekom drugom gradu Bjelovarsko-Bilogorske županije, na primjer Daruvaru ili Garešnici.

Kako neslužbeno doznajemo, Dario Hrebak dodatno pojačava svoju listu s nekim zvučnim i uglednim imenima, međutim, ne želi ih otkriti dok sve ih službeno ne potvrdi i Gradski odbor HSLS-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!