Otkriveno na kojim će mjestima biti organizirani novi punktovi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KRIŽEVCI – U Križevcima, točnije tamošnjoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca nastavljeno je s cijepljenjem opće populacije protiv koronavirusa. Građanima je na raspolaganju bilo 510 doza AstraZenecinog cjepiva, čime su procijepljeni pacijenti prioritetnih skupina, istaknula je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla.

-Zadovoljstvo nam je što je cijepljenje na drugom punktu na području županije također proteklo prema planu i visokim organizacijskim standardima koje smo postavili već u Koprivnici. Liječnici opće prakse su pozivali pacijente iz deset ordinacija, već su dogovoreni sljedeći punktovi u Legradu i Đurđevcu, dok će u Koprivnici drugom dozom procijepiti one koji su se cijepili početkom veljače, ali planiramo i prvom dozom nastaviti procjepljivanje iz svih koprivničkih ambulanti. O količinama ćemo više znati kada nam stigne pošiljka cjepiva, a posebno nas veseli što je interes građana za cijepljenje narastao s osam na 13 tisuća. Sljedećih tjedana su nam najavljene veće količine cjepiva i nadamo se da ćemo uspjeti cijepiti sve zainteresirane, a sve što dobijemo u suradnji s liječnicima opće prakse raspodijelimo na punktovima – istaknula je ravnateljica Vadla te dodala kako su isprobana cjepiva sva tri proizvođača te kako kod nijednog nisu zabilježene ozbiljnije nuspojave.

S građanima koji su se cijepili bio je i koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je izrazio zadovoljstvo organizacijom u koju je uključeno više službi.

Najavljena je organizacija još nekoliko punktova za cijepljenje

-Moram izraziti veliko zadovoljstvo organizacijom cijepljenja, kako ovdje u Križevcima, tako i u Koprivnici, gdje je prvi put primijenjen model procjepljivanja opće populacije. Ravnateljica Vadla je nakon toga educirala druge zavode za javno zdravstvo koji su po tom modelu organizirali cijepljenje u svojim županijama, što je doista pohvalno. Svi sudjelujemo u kampanji „Misli na druge, cijepi se“, a posebno nas veseli interes građana za cijepljenje koji je porastao na 13 tisuća. Obzirom da uskoro očekujemo veće količine cjepiva, naš će zadatak biti i nadalje promovirati cijepljenje, a nakon što se cijepe stariji, kronični bolesnici i zdravstveni djelatnici, važno je da to učine i osobe srednje i mlađe životne dobi koje nose veći rizik za transmisiju zaraze – kazao je Koren.

Kao što je najavljeno, nakon Koprivnice i Križevaca, a u skladu s dinamikom zaprimanja cjepiva, nastavlja se s procjepljivanjem opće populacije u Legradu, Đurđevcu i Koprivnici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!