Dragašević: Zbog aktualne politike, BBŽ je na začelju sa svime, a ostali smo bez grada veličine Daruvara!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dugom šutnjom u 5 do 12 Dubravka Dragašević, predsjednica županijske Podružnice Domovinskog pokreta, danas je u Višnjevcu kod Bjelovara najavila svoju kandidaturu za županicu Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Ovo nije bila minuta tišine, ali je ova glasna tišina znak da u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ništa ne ide dobro. Utihnulo je i gospodarstvo i poljoprivreda i školstvo. Jednostavno, i socijalna i gospodarska, ali i poljoprivredna politika doveli su našu županiju na samo začelje u cijeloj Hrvatskoj. To nije proces koji traje jednu ili dvije godine već traje deset i više godina. Mladi nam se iseljavaju jer tu ne vide budućnost. No, ne odlaze samo mladi, odlaze cijele obitelji i to treba zaustaviti. Prema zadnjem popisu stanovništva iz 2011. godine pa prema najsvježijim podacima, samo je s područja BBŽ iselilo 12 tisuća ljudi, što je veličina Daruvara. Županija je dakle ostala bez jednog grada, i to sve zbog politike. Imamo planove i za gospodarstvo i za poljoprivredu i za demografiju i nadamo se da ćemo uspjeti u tom naumu. Treba nam podrška svih vas i zato vas sve molim izađite na izbore jer vi ste taj kotač koji će pomoći da se nešto pokrene. Glasajte srcem, odaberite srce jer je 5 do 12 – ističe Dragašević.

Medvedov tim – građani

Uz predstavljanje županice, Domovinski pokret predstavio je i svog kandidata za gradonačelnika Bjelovara – Dražena Medveda, umirovljenog glasnogovornika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.
– U Bjelovaru živim cijeli svoj život, tu sam se rodio. Dobro poznajem probleme svojih sugrađana, a to su ujedno i moji problemi. Nisu naši problemi niti stadion niti stara bolnica niti stare staze niti toplice, problem je što mladi odlaze. Što ćemo ako bez njih ostanemo? Naši mladi očekuju uređenu zemlju, bez korupcije i klijentelizma. Žele zemlju gdje će živjeti i raditi sukladno svom obrazovanju, gdje će biti plaćeni na pošten način. Želim promjene, a promjene sam prepoznao upravo u Domovinskom pokretu. Moj program pisat ćete vi, građani grada Bjelovar, moj tim bit ćete vi. Samo tako možemo biti barem mali kotačić promjene u našoj domovini i županiji – rekao je Medved dodavši da nije političar iz inkubatora niti se ikada bavio politikom.

U Bjelovaru u izbornu utrku kreće D. Medved, a na Županiju ide D. Dragašević

Protiv lokalnih šerifa

-Upravo zato što svoje volim, rekao sam si danas, kao i 1991. – dosta je bilo, pokreni se, učini nešto i ostvari svoj san. I kao što stih jedne Cesarićeve pjesme kaže “taj san u slapu da bi mogao sjati i moja kaplja pomaže ga tkati” – zaključuje Medved.
Predstavljanju su nazočili i potpredsjednik Sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina te saborski zastupnici Davor Dretar i Stipe Mlinarić. Škoro je istaknuo da su kandidati predstavljeni u onim županijama, gradovima i općinama gdje je uspješno ustrojen Domovinski pokret, a tamo gdje nije, podržat će najbolju opciju ili će zadržati pravo da ne podrže nikoga.

– Čestitao bih gospođi Dragašević i gospodinu Medvedu na hrabrosti jer usudili su se suprotstaviti duopolu koji vlada našom Hrvatskom. Ako nema duopola, imamo triopol, uvijek ima nekakav lokalni šerif koji se udobno smjestio i u trgovini s HDZ-om i SDP-om radi što hoće. Nadam se da će žitelji BBŽ i grada Bjelovara prepoznati mogućnost da na ovim lokalnim izborima tu praksu prekinemo – zaključuje Škoro.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!