HDZ i HSS u Novoj Rači više se ne vole. Barem ne javno!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Darko je dobar čovjek, privatno smo i prijatelji, a naša suradnja bila je odlična – tako je trenutni zamjenik načelnika Nove Rače Željko Sabolović (HDZ) komentirao odnos s načelnikom Darkom Knežićem (HSS). Međutim, toj je ljubavi došao kraj. I to zbog naputka s vrha HSS-a prema kojem na nadolazećim lokalnim izborima gradski i općinski ogranci smiju surađivati samo sa strankama koje podupiru Damira Bajsa u lovu na novi mandat za župana. A kako HDZ ima vlastitog kandidata za župana, Marka Marušića, logično, suradnja više nije moguća ni s njihove strane. Tako će u svibnju u Novoj Rači HDZ imati vlastitog kandidata za načelnika, a to će biti upravo aktualni zamjenik Željko Sabolović, koji je prije Knežića u dva mandata vodio općinu.

-Meni je žao što dalje nećemo surađivati, ali ako se netko s nekim nešto ne može dogovoriti, onda je to tako, idemo tako kako idemo, pojedinačno, ali nadam se i dalje dobroj suradnji s načelnikom Knežićem. Sve je to još novo i nije kako bi trebalo biti pa više ne mogu otkrivati – rekao je Sabolović, ne krijući kako mu je žao zbog ovakvog raspleta situacije.

Svejedno zbog razlaza nije niti načelniku Darku Knežiću koji će se kandidirati i na ovim izborima. No, on ne isključuje mogućnost kako je ljubav između HDZ-a i HSS-a u Rači pukla tek privremeno.
-Na izbore ćemo ići sami, a poslije izbora moguće su koalicije. Sve ovisi o rezultatima izbora, ali za mjesto načelnika se s HSS-om definitivno kandidiram sam. Kako sam u HSS-u od samog početka, od 1992. godine, tako sam s njima odlučio i ostati. Sigurno će uz mene biti još kandidata, štoviše bit će čudno ako ih ne bude još barem četvero – kaže Knežić, dodajući kako sumnja da će se kandidirati netko novi i mlađi jer, kaže, mladi nisu pretjerano zainteresirani za politiku.
Uz HDZ i HSS, svoje bi kandidate za načelnika Nove Rače trebali istaknuti i Domovinski pokret, SDP-a i HSS Stjepan Radić, a imena će otkriti naknadno.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!