Bajs bi mijenjao prostorni plan zbog ceste koja je već u planu!?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA, DARUVAR – Ovih dana BBŽ bi trebala s Vladom potpisati Razvojni sporazum. To je važan dokument, međutim sada dolazi na naplatu dugogodišnje Bajsovo ignoriranje gradonačelnika i načelnika.  Projekti koji bi se trebali naći u tom sporazumu, čini se, nemaju veze sa stanjem i potrebama na terenu. Jedan od primjera je cesta Čazma-Farkaševac za koju župan tvrdi kako tu cestu treba uvrstiti u Prostorni plan, međutim gradonačelnik Čazme ističe kako koridor prema brzoj cesti Zagreb-Bjelovar-Virovitica, koji bi Župan Bajs sada uvodio, već godinama postoji u prostornom planu naše i Zagrebačke županije.

-Ne čudi da župan to ne zna, kada nije ni konzultirao čelnike jedinica lokalne samouprave oko njima važnih projekata i sada ima problem, a moram napomenuti da je Grad Čazma s Ministarstvom prometa već pokrenuo proceduru za rješavanje tog pitanja, što se tiče spoja na brzu cestu, po postojećem koridoru do Dubrave, sve ostalo je suludo, kaže Pirak.

Ovu situaciju komentirao je i gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček

-Prije nekoliko mjeseci dobili smo obavijest i kratki rok 2-3 dana da pošaljemo gotove projekte u fazi građevinske dozvole prema županijskoj razvojnoj agenciji koji će onda slati prema Ministarstvu regionalnog razvoja za Fond za oporavak. Kad smo poslali 10-ak prijedloga, nakon nekoliko dana izvijestili su nas iz županijske agencije da izaberemo samo dva koji su nam najvažniji i u visokom stupnju pripremljenosti. S jedne strane Bajs sada projekte koje su mu poslali gradovi i općine predstavlja kao vlastite, a s druge, one koje najavljuje sada uoči izbora uopće nemaju veze sa stvarnim stanjem na terenu jer Bajs u svim godinama svog mandata nije sazvao niti jedan kolegij s gradonačelnicima i načelnicima.  Mi smo jedina županija u Hrvatskoj čiji župan ne razgovara s čelnicima lokalne uprave, jer mu je njegov kult ličnosti važniji od brige za razvoj Županije. Ovo su prevažne stvari da bi ih tako olako puštali da samo prođu pored nas, a koliko znam rok za slanje projekata prema Vladi, županu ističe danas, zaključio je Lneniček.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!