U dva tjedna predkampanje preko tisuću pratitelja na Facebooku i plakati širom županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

 

Mnogi će reći, kampanja počinje kad se pojave prvi plakati. A pojavili su se jučer. Na njima je kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana, Marko Marušić.

Razloge ranije pojave plakata Marušić je obrazložio na svom Facebook profilu: “Danas je postavljen moj prvi plakat. Uskoro će ih biti po cijeloj našoj županiji. Neki će reći da kampanja još nije počela i pitati zašto već sada Marušićevi plakati, pa osjećam obvezu pojasniti vam razloge.

Svjestan sam da sam relativno mlad kandidat i mnogi od vas me ne poznaju.

Kako ćete me upoznati ako vam se ne predstavim? Kako ćete me podržati ako me ne poznajete?

Onim starijim kandidatima to nije potrebno, oni su imali dovoljno vremena da se pokažu.

Ovo je samo jedan od načina kojim vam se želim približiti, reći da mi je stalo i potaknuti vas na promjene.

Međutim, ovo je tek moj prvi korak. Nadam se da ću imati prigode predstaviti se i kroz medije, u sučeljavanjima s protukandidatima, kroz svoj program, slogane…”

Objavu plakata Marka Marušića poklopila se sa prvih 1000 pratitelja na Facebook profilu.

Pitali smo ga je li to planirano. Odgovorio je da je sa svojim timom donio odluku da prve plakate objave dva tjedna nakon početka predkampanje, a da se to slučajno poklopilo sa tisućitim pratiteljem na Facebooku, što ih, kaže, veseli.

U kratkom razgovoru objasnio nam je da poruka ‘Mladost, ideje, briga za ljude  …. promjena!  nije slogan njegove kampanje, nego tek njegovo pozicioniranje u kampanji čiji je cilj graditi vlastiti politički identitet. Slogan i program dolaze tek u drugoj fazi, a sada su tek na 20 posto puta prve faze kampanje, kaže Marušić.

Na pitanje je li zadovoljan učinjenim odgovara nam da nije važno što on o tome misli, nego što misle birači. Važno mu je bilo dobiti potporu gradonačelnika svih pet gradova Županije. U tome je, kaže, uspio i hvala im.

Pružajući mu potporu gradonačelnici nisu postavljali nikakve uvijete, nije bilo nikakve političke trgovine, niti bi on na nju pristao. S tim se mora prestati jer tako se samo stvaraju podjele, a posvađani ljudi ne mogu ići naprijed. Tema razgovora, tvrdi Marušić, bila je isključivo bolja suradnja u iduće četiri godine i građenje zajedništva kao temelja te suradnje.

Svjestan je da je pred njim i njegovim timom još puno posla.

„Želim pobijediti, učinit ću sve da zadobijem potporu, postanem župan i zajedno sa svim izabranim gradonačelnicima i načelnicima, bez obzira na stranku, sjednem za zajednički stol i potaknemo razvoj naše županije koja je danas u društvu najnerazvijenijih hrvatskih županija.“ (ri)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!