Nakon skandalozne sjednice, raspušteno vodstvo bjelovarske organizacije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sinoć je raspušteno vodstvo bjelovarske Gradske organizacije SDP-a. Potvrdio nam je to prvi čovjek županijskog SDP-a Damir Đuran.

-Već neko vrijeme u bjelovarskoj organizaciji postoje određeni problemi, tamošnje vodstvo nije radilo u skladu sa smjernicama stranke, nisu se mogli dogovoriti niti oko nastupa na izborima – tumači Đuran sinoćnju odluku, priznajući kako je sjednica Gradskog odbora koja je održana u petak bila kap koja je prelila čašu. Kako smo jučer izvijestili, sjednicu su obilježili povišeni tonovi, prijetnje, a navodno je gotovo intervenirala i policija. U županijskom SDP-u takve ekscese drže sramotnima te su, kažu, donijeli odluku o raspuštanju vodstva. Drugim riječima, sinoć su raspušteni Gradski odbor i Predsjedništvo na čelu s Vanjom Posavac i potpredsjednikom Nenadom Nekvapilom te tajnikom organizacije Petrom Kanešićem. Povjerenikom bjelovarske organizacije do izbora je imenovan Stjepan Prstec.

Podsjetimo, svađa je u petak kulminirala upravo zbog suprotstavljenih stavova Kanešića te Posavac i Nekvapila. Naime, oko Kanešića se skupila ekipa koja zagovara ideju da SDP na izbore izađe s vlastitim kandidatom, dok su Posavac i Nekvapil bili za ideju da se podrži kandidatkinja Centra Danijela Hajdinjak Prihić. Kakav će stav po tom pitanju bjelovarske SDP zauzeti nakon ovotjedne drame v.d. predsjednika županijske organizacije Damir Đuran, kaže, još ne zna.

-Vidjet ćemo u narednim danima. Iskreno, pitanje je hoćemo li uspjeti pronaći vlastitog kandidata u Bjelovaru. Razmotrit ćemo i druge opcije, no sad je prerano bilo što prognozirati – kaže Đuran.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!