O nastupu bjelovarskog SDP-a na izborima ipak će odlučivati svrgnuta predsjednica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon prošlotjednog raspuštanja Gradskog odbora, bjelovarski SDP, predvođen povjerenikom Stjepanom Prstecom, nastavlja pripreme za nadolazeće lokalne izbore. Odluka oko koje se tjednima lome koplja – hoće li stranka na izbore s vlastitim kandidatom za gradonačelnika Bjelovara ili će podržati „centristicu“ Danijelu Hajdinjak Prihić – trebala bi biti donesena relativno lako. Jer je sada za nju, umjesto osam ruku članova Glavnog odbora, dovoljna samo jedna, i to ona Stjepana Prsteca. On pak kaže kako tako važnu odluku ne želi donositi sam. Stoga je unutar stranke imenovan pregovarački tim u kojem uz njega sjede – prošli tjedan svrgnuta predsjednica bjelovarskog SDP-a Vanja Posavac i predsjednik SDP-ove bjelovarske Mladeži Domagoj Spačil, koji se u ranijim kombinacijama spominjao kao mogući kandidat za zamjenika Hajdinjak Prihić.

-Ne smatram da bih o tome trebao odlučivati samostalno, već ćemo odluku donijeti zajednički. Vanja Posavac ima veliko političko iskustvo, godinama je vodila organizaciju, kolega Spačil je mlad, ali ima veliki potencijal. Želim razgovarati i s ostalim članovima, uključujući i one koji su se ovih dana pobunili i onemogućili donošenje konkretnih odluka na Gradskom odboru. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama donijeti najbolju moguću odluku za SDP – kaže Stjepan Prstec.

Podsjetimo, do raskola u bjelovarskom SDP-u došlo je prošlog petka, nakon što je dio članova Gradskog odbora, predvođen stranačkim veteranom Petrom Kanešićem, osujetio plan podrške Danijeli Hajdinjak Prihić, koji su zagovarali Vanja Posavac, Nenad Nekvapil i Dean Pirc. Kanešić je i sam bio spreman kandidirati se za gradonačelnika, no to ostatak ekipe nije ni uzeo u ozbiljnije razmatranje. Nakon burne svađe, donesena je odluka o raspuštanju vodstva gradske organizacije, koja je dan kasnije potvrđena na županijskoj razini.

Novi stranački povjerenik Prstec ovaj tjedan u društvu „starih“ igrača nastavlja pregovore s potencijalnim koalicijskim partnerima.

-Još nismo razgovarali, ali sastanci su dogovoreni. Meni osobno, kao i većini članova, cilj je da pronađemo najbolju moguću opciju za SDP. Šanse za pronalazak vlastitog kandidata postoje, one nisu velike, ali ništa još nije odlučeno – kaže Prstec, dodajući kako vjeruje da bi konačna odluka mogla biti donesena tijekom ovoga tjedna.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!