Beljan Bajsu: Zadužio si nas duplo više nego Bandić Zagrepčane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Građani Bjelovarsko-bilogorske županije zaduženiji su od Purgera. Dok je Bandić svakog Zagrepčanina zadužio s 2000 kuna, naš župan Bajs učinio je svakog od stanovnika županije dužnim 5000 kuna, napisao je županijski vijećnik Ivan Beljan osvrćući su na nedavno održanu dopisnu sjednicu Županijske skupštine i prezaduženost Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zaduženost se, kako tvrdi, penje na više od 500 milijuna kuna.

Između ostaloga, Beljan je kao glavna zaduženja i obveze Županije naveo dva kredita za nadogradnju bolnice koja iznose 197 milijuna kuna, bolničku opremu za novu bolnicu u iznosu od 80 milijuna kuna, sportske dvorane u Hercegovcu i Velikoj Pisanici koje će koštati 25 milijuna kuna te izgradnju muzičke škole za koju će BBŽ izdvojiti 25 milijuna kuna.

Beljan smatra važnim građanima istaknuti da zaduženje Županije iznosi 5 tisuća kuna po stanovniku, a rastrošnost navodi kao velik problem aktualnog župana koji je na informiranje, odnosno svoje naslikavanje u 2020. godini, potrošio 2,4 milijuna kuna. Beljan je ujedno upozorio i na tzv. slučajnost da župan putem izvanredne dodjele  javnih potreba u sportu s 1,2 milijuna kuna nagradi upravo NK Bilogoru 91 kojem je predsjednik Željko Held, inače predsjednik Stranke umirovljenika koja je glavni koalicijski partner Damiru Bajsu.

Jedini način za promijeniti sve spomenute nepravilnosti Beljan vidi u kandidaturi na lokalnim izborima. Budući da je uz Boru Bašljana i Igora Supana bio među najaktivnijm oporbenjacima u skupštini, tvrdi da su spremni izabrati unutar Demokratskog HSS-a pobjedničkog kandidata za župana te kandidirati listu za skupštinu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!