Hrebakova i Bajsova priča o termama razlikuje se po ‘sitnom’ detalju – 77 milijuna kuna!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarčani su ostali zbunjeni. Već tjednima od svog gradonačelnika slušaju kako se sprema izgradnja termi u Velikom Korenovu, vrijedna 250 milijuna kuna. A onda neki dan, na predstavljanju projekata koje Bjelovarsko-bilogorska županija šalje Vladi za Nacionalni plan oporavka od Covida, župan Bajs isto spominje bjelovarske Terme. Ali, ove koštaju 173 milijuna kuna. Što s razlikom od 77 milijuna kuna? Tko tu i što mulja? Pitali su to građani Hrebaka i u emisiji na županijskom Alfa radiju. On uvjerava, nema muljaže, u pitanju je samo – aljkavost.

-Već smo navikli da naša Županija u svemu kaska, pa tako i kad je riječ o podacima vezanima uz važne projekte. Kad smo prije nekoliko mjeseci od županijske Razvojne agencije dobili upit vezan uz projekte koje bismo mogli uvrstiti u Plan oporavka, nismo imali niti idejno rješenje za Terme, dakle projekt se tek razvijao – kaže Hrebak, dodajući kako je u međuvremenu projekt napredovao, prvotni plan je proširen, a samim time je i njegova vrijednost narasla. Iako su se sve aktivnosti vezane uz bjelovarske Terme odvijale javno, iz Županije odnosno njezine Razvojne agencije, nitko posljednjih mjeseci nije kontaktirao Grad kako bi se raspitao o napretku projekta te promjenama koje bi eventualno bile unesene u dokumentaciju koju je JURA pripremala za Nacionalni plan oporavka.

-Žao mi je što JURA i Županija o tome ne znaju ništa, da nas je župan pozvao na neki sastanak, možda bi bio upućeniji u čitavu stvar – kaže Hrebak, dodajući kako je Grad napravio dobru procjenu kad je odlučio u provedbi projekta ne oslanjati se na pomoć Županije.

-Tako, bojim se, ne bismo daleko dogurali. Mi smo se obratili direktno ministarstvima, a i ranije smo dokazali da znamo povlačiti EU sredstva bez Županije. Nije da ne bismo voljeli imati korektan odnos za županijskim vodstvom, ali kao i drugi gradovi i općine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, shvatili smo da ovo nema smisla jer već godinama nemamo nikakve zajedničke sastanke i kolegije – kaže Hrebak, dodajući kako bjelovarska javnost ima pravo znati čitavu istinu i svaki detalj oko izgradnje Termi.

-Vidim da u posljednje vrijeme pojedinci žele sebi pripisati Terme kroz neke razvojne sporazume, no mi nećemo u tome sudjelovali. U direktnom smo kontaktu s resornim ministarstvima, velike su šanse da naš projekt dobije zeleno svjetlo u Bruxellesu i da u potpunosti bude financiran europskim novcem. Dakle, izabrali smo dobar put – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!