Marušić je sjajan, bit će prvi među jednakima i okupljati nas

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – HDZ-ov kandidat za župana Marko Marušić sastao se s bjelovarskim gradonačelnikom Dariom Hrebakom koji je poručio kako župan mora biti prvi među jednakima i okupljati gradonačelnike i načelnike.

-On je sjajan, bit će prvi među jednakima i okupljati nas. Mi u Bjelovaru smo usredotočeni samo na projekte kojima želimo pružiti bolji standard svojim građanima. Treba nam više sloge na razini županije, koordinacije nas načelnika i gradonačelnika. Sada u Bjelovaru imamo odličnu suradnju s državnom razinom vlasti. Takva suradnja ključna je i na županijskoj razini, ali ona je nažalost izostala. Budući župan mora bolje čuti načelnike i gradonačelnike, on nas mora okupljati, dolaziti k nama i pitati kako može pomoći. Dogodilo se sve suprotno. Mi tražimo nekoga tko će biti prvi među jednakima i koji će uvažavati sve ono što mi radimo u svojim sredinama. Marko je sjajan kandidat. Poznajemo se još od djetinjstva. Igor i ja smo donijeli novu energiju u upravljanju gradom, a uvjeren sam da i Marko može donijeti novu energiju u upravljanju našom županijom. Obzirom na prijateljstvo koje nas veže već više od 20 godina uvjeren sam da zajedno našu županiju možemo unaprijediti, rekao je Hrebak.

Ovim susretom Marušić je zaokružio prvi ciklus razgovora i dobio potporu svih pet gradonačelnika BBŽ.

-Meni nisu bitne stranačke boje. Dario je moj prijatelj i u Bjelovaru mi je važna njegova potpora. Isto je i s Pirakom u Čazmi. Svakog svog stanovnika Županija je zadužila za pet tisuća kuna. Mislili smo da je Zagreb najzaduženiji, a BBŽ je više no dvostruko zaduženija po stanovniku. Bez uske suradnje općina i gradova sa županijom, pomoći države i zajedništva bit ćemo sve zaduženiji, posla će biti sve manje, a iseljenih sve vise, selo će nastaviti odumirati. Zato ćemo ponuditi konkretne mjere, program za bolju budućnost i novi model upravljanja županijom – zaključio je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!