Bjelovarčani otkrili što misle o aktualnoj vlasti i pravcu u kojem ide grad

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Agencija Prizma, jedna od najpoznatijih agencija u Hrvatskoj za istraživanje javnog mišljenja, popularnosti stranaka i političara provela je početkom veljače za informativni portal Središnje Hrvatske, Klikni.hr veliko istraživanje o popularnosti lokalnih stranaka i političara. Obilježja uzorka na kom je istraživanje provedeno možete vidjeti na kraju teksta.

U prvom od četiri teksta kojima ćemo prezentirati rezultate ovog velikog istraživanje potencijalnim biračima postavljena su sljedeća pitanja:

  • U kom smjeru ide grad Bjelovar?
  • Koga biste najradije vidjeli na mjestu gradonačelnika?
  • Koju ocjenu biste dali dosadašnjem gradonačelniku?

Tijekom idućih nekoliko dana Klikni.hr objavit će i

  • što građani smatraju najvećim manama, a što vrlinama sadašnjeg gradonačelnika?
  • Za kojeg bi kandidata glasovali da su danas izbori za gradonačelnika Bjelovara?
  • Za koju bi listu glasovali da su danas izbori za gradsko vijeće Bjelovara?

Što se prva tri pitanja tiče, većina Bjelovarčana zadovoljna je smjerom u kojem ide njihov grad. Konkretno, anketa je pokazala kako 81 posto građana smatra da grad ide u dobrom smjeru. S druge strane, 10,1 posto građana smatra kako Bjelovar ide u pogrešnom smjeru, a neodlučno je 8,9 posto građana.

Zadovoljstvo odnosno nezadovoljstvo trenutnom situacijom i razvojem grada uvelike ovisi o tome tko vodi grad, što pokazuju i odgovori na anketno pitanje „Koga biste najradije vidjeli na mjestu gradonačelnika u idućem mandatu?“. Čak 72 posto ispitanika odgovorilo je kako u toj ulozi i dalje vidi aktualnog gradonačelnika Bjelovara Daria Hrebaka. 12,3 posto građana priželjkuje novog gradonačelnika, dok je 15,7 njih na to pitanje ne zna odgovor ili im je – svejedno.

Kroz anketu su građani imali priliku i ocijeniti rad aktualnog gradonačelnika. Jedinicu i dvojku dalo mu je 7,3 posto ispitanika dok 73 posto ispitanika smatra da zaslužuje četvorku ili peticu. Time Hrebak prvi gradonačelnički mandat, prema ocjeni svojih sugrađana, završava sa solidnom četvorkom.

Anketa koju je za portal Klikni.hr provela agencija Prizma na 300 ispitanika, otkriva i što građani drže najvećim prednostima, a što manama aktualnog gradonačelnika. Rezultate odgovora građana Bjelovara na to pitanje objavit ćemo utorak.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!