Više kandidata složno oko toga u kojem smjeru ide Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nisam preveliki pobornik i pratitelj anketa, najtočnija anketa je ona na dan izbora. No, čini mi se kako je anketa koju je proveo portal Klikni.hr poprilično ozbiljna te potvrđuje da smo u posljednje četiri godine dobro radili svoj posao te pokazali građanima kako se uspješno vodi grad – tako je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak komentirao prve rezultate istraživanja koje je za naš portal provela agencija Prizma. Podsjetimo, 81 posto od 300 ispitanika kazalo je kako smatra da Bjelovar ide u dobrom smjeru, a 72 posto i u novom mandatu na čelu grada vidi aktualnog gradonačelnika koji je za prve četiri godine upravljanja gradom od sugrađana dobio četvorku. Hrebak dodaje kako je uvjeren da će sa svojim timom dobiti priliku da vodi grad i u nadolazećem mandatu.

-Želimo da Bjelovar bude lider regije. Imamo još puno posla, a građanima mogu obećati da najbolje tek dolazi – poručuje Hrebak.

Rezultati spomenutog istraživanja nisu iznenadili Hrebakovog protukandidata iz redova HDZ-a Zorana Bišćana, posebice, kaže, onaj dio koji se odnosi na smjer u kojem grad ide.

-Ti rezultati samo potvrđuju da je koalicija HDZ-HSLS-ABB tijekom posljednje četiri godine dobro radila svoj posao te da smo realizirali veći dio izbornog programa otprije četiri godine. Kad je riječ o kandidatima za gradonačelnika, mislim da biračima treba ponuditi što je moguće više opcija – kaže Bišćan.

Da je grad posljednjih godina krenuo u dobrom pravcu smatra i kandidat za gradonačelnika iz redova Domovinskog pokreta Dražen Medved. No, on naglašava kako se uvijek može bolje i više te drži kako je upravo on pravi čovjek za to. Smatra i kako je aktualna gradska vlast tijekom posljednje četiri godine imala dobrih, ali i loših projekata zbog kojih će se, kaže, zadužiti generacije Bjelovarčana.

-Smatram da treba više brige povesti o mladima, omogućiti im uvjete da ostanu u svome gradu te pojačati demografske mjere – kaže Medved.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Danijela Hajdinjak Prihić rezultate našeg istraživanja nije željela komentirati jer, priznaje, nije čula za agenciju koja je provela anketu među Bjelovarčanima. Agencija Prizma, inače,  jedna  je od najpoznatijih agencija u Hrvatskoj za istraživanje javnog mišljenja, popularnosti stranaka i političara, koja je na sceni prisutna već dvadesetak godina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!