Markovićevoj konkurenciji još se ne zna broj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Dok šefovi pojedinih lokalnih samouprava polako odustaju od načelničkih fotelja, u Velikoj Trnovitici aktualni načelnik Ivan Marković (HDZ) ni ne pomišlja na takvu opciju. Marković obnaša treći mandat zaredom, a u trci za još jednim je, kaže, s ciljem da se svi započeti projekti i završe.

– Ne mogu sam reći jesam li zadovoljan svojim dosadašnjim učinkom u općini, zato su tu birači koji to najbolje mogu i budu ocijenili. No, mislim da iza sebe imam dobro uhodanu ekipu s kojom dobro surađujem. Slobodno mogu reći da na najbolji mogući način radimo na dobrobit naših sumještana odnosno za cijelu našu općinu – rekao je Marković.

Da šuškanja oko drugih kandidata ima, potvrdio nam je aktualni načelnik, ali bez ikakve službene potvrde.

– Pretpostavljam da će biti još kandidata. Kada se prisjetim svojih prvih izbora, za mjesto načelnika bilo nas je petero. Isto tako, na sve ostale izbore nikada nisam išao bez protukandidata, barem jednog – kaže velikotrnovitički načelnik.
S druge strane, Općinski odbor njegove stranke, kaže Marković, još uvijek se nije suglasio sa županijskim, pa je lista za Općinsko vijeće za sada upitna. Iako, i po tom bi pitanju sve moglo ostati po starom jer načelnik pretpostavlja da će ponovno HDZ, s njim kao nositeljem liste, ići samostalno.
Šuškanja koja je Marković načuo pokazala su se istinitima, što nam je potvrdio Vlatko Krajačić, umirovljeni pripadnik Hrvatske vojske i nositelj Nezavisne liste u Općinskom vijeću Velike Trnovitice. Treba napomenuti kako je nedavno u toj općini osnovan i ogranak stranke Nezavisna lista Damir Bajs ispred koje će Krajačić, kao predsjednik ogranka, pokušati doći do mjesta načelnika.
– Imamo velike planove koji su bili najavljeni i u prošlom mandatu od Nezavisne liste kojoj sam bio nositelj. No, sada će to napraviti Damir Bajs koji je ujedno i predsjednik te stranke. Radi se o lokalnoj sredini gdje se uvijek može bolje i više. Isto tako, bit ću nositelj liste za Općinsko vijeće. U općini za sada ne postoje druge političke opcije osim HDZ-a i HSS-a, dok je moja opcija opozicijska – rekao je Krajačić.
Još jedan, i to nezavisni, protukandidat Markoviću mogao bi biti Franjo Vrućina, lokalni OPG-ovac koji nam puno toga nije htio otkriti jer, kaže, ni približno još ništa nije sigurno i potvrđeno.
Jedno je ipak sigurno, Marković će po dobrom starom običaju, imati s kime obarati ruku, a koliko će ukupno biti kandidata, znat ćemo za dvadesetak dana, kada je Vrućina rekao da ga se kontaktira. (D. Aleksić)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!