Dragašević: Puna su im usta ulaganja u zdravstvo, a nemamo dežurnog zubara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U središtu naše politike su poljoprivreda, gospodarstvo, obrtništvo…, bez proizvodnje neće biti Hrvatske, nastavit će se iseljavanje i pustošenje zemlje. Mladi, pa i cijele obitelji i dalje će napuštati našu županiju, a u njoj bi trebali ostati živjeti, raditi, doprinositi njezinom razvoju, središnje su točke programa Domovinskog pokreta i Dubravke Dragašević, kandidatkinje za županicu Bjelovarsko-bilogorske županije.

Vrlo je kritična prema sadašnjem stanju: „Zbog loše politike, naša županija je dovedena na samo začelje. To ne traje godinu ili dvije, već deset, dvadeset i više godina. Upravo to želimo zaustaviti. Prema zadnjem popisu stanovništva, naša županija je izgubila grad veličine Daruvara“.

Za stranku staru tek godinu dana kaže kako je okupila uglavnom stručne ljude koji do sada nisu bili u politici, ali su se odlučili angažirati jer ne mogu samo promatrati kako domovina propada.

-Kovid kriza je pokazala gdje smo kao zemlja. Nismo samodostatni gotovo ni u čemu. Nevjerojatno je da se u krizi ne bismo mogli prehraniti!?, kaže ova diplomirana ekonomistica, majka dvije sudentice i napominje da je poljoprivreda početak svega. Umjesto gašenja silnih gospodarstava moramo stvoriti uvjete za život na selu dostojan čovjeka, za proizvodnju koja će biti u stanju prehraniti zemlju i Europi i svijetu ponuditi vrhunsku hranu. Potpunu nebrigu države za taj sektor ilustrira podatkom da je danas gotovo nemoguće nabaviti sjemenski kukuruz. Strašno za zemlju koja bi mogla hraniti pola Europe.

Nova godina u Sisku

Za nadolazeću kampanju kaže da će biti pozitivna, ali neće moći prešutjeti propuste aktualne vlasti. – Primjer je županovo hvaljenje ulaganjima u zdravstvo, gradnjom bolnice, a s druge strane nemamo dežurnog stomatologa pa ako zatrebate zubara izvan radnog vremena, lezi i trpi. Također, tako je slabo organizirana služba hitne pomoći da ako doživite infarkt u Čazmi slabe su vam šanse za preživljavanje, kaže kandidatkinja za županicu i dodaje kako je ideja o sufinanciranju liječnika koji trebaju raditi u Bjelovaru ideja člana DP-a, dr. Deškina.

Iako je ranije najavljivala da će Domovinski pokret imati kandidate za gradonačelnike i načelnike u svim jedinicama lokalne samouprave, danas kaže da će u nekim općinama ipak ići samo s listom: – Važno nam je osvojiti dovoljno mandata da uđemo u vijeća i budemo konstruktivni, podupiremo dobre prijedloge ma od koga došli, ali i da se suprotstavimo štetnim politikama i potezima.

Objavljene ankete nije željela posebno komentirati, jedino je primijetila da u svojoj županiji ima rejting isti kao i predsjednik Škoro u Zagrebu, a to nije loše, zaključila je Dubravka Dragašević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!