Totgergeli i Marušić osudili nasilje i pozvali institucije da dovrše istragu o navodnom uznemiravanju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski Dom za odrasle danas se opet našao u fokusu javnosti nakon što je SDP-ova zastupnica Ivana Posavec Krivec u Saboru, govoreći o spolnom uznemiravanju, spomenula anonimne prijave na račun ravnatelja Doma Zlatka Kraljića. Podsjetimo, Ministarstvo rada, u čijoj nadležnosti je Dom, zaprimilo je nekoliko anonimnih prijava u kojima se Kraljića optužuje za uznemiravanje, zbog čega je provelo inspekcijski nadzor te naredilo unutarnjim tijelima da ispita slučaj. Upravno i Stručno vijeće nisu utvrdili Krajićevu odgovornost, o čitavom slučaju su obavješteni i policija i Državno odvjetništvo. Prozvani ravnatelj je u razgovor za naš portal još u veljači odbacio sve optužbe.

Iako posljednjih godina nije bio politički angažiran, Zlatko Kraljić je član HDZ-a, a svojedobno je obnašao i dužnost načelnika Općine Ivanska. Stoga smo za komentar ovoga slučaja zamolili predsjednika HDZ-a BBŽ Miru Totgergelija.

-G. Kraljić je krajem prošle godine odlučio istupiti iz HDZ-a kako ne bi bio teret stranci dok se okonča ovaj postupak – kazao nam je Totgergeli. Šef županijskih HDZ-ovaca dodao je kako i osobno, i kao predsjednik županijskog HDZ-a, oštro osuđuje svaki oblik nasilja prema ženama, no današnji nastup SDP-ove kolegice u Saboru drži svojevrsnom zlouporabom saborske govornice u predizborne svrhe.

-Iz svega onoga što je kolegica Posavec Krivec rekla za govornicom vidljivo je kako su u ovom slučaju sve institucije reagirale na vrijeme i u skladu sa zakonom, od samog Ministarstva, preko Upravnog vijeća Doma, do policije – kazao je Totgergeli.

Nasilje je osudio i HDZ-ov i HSLS-ov kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić.

-Najoštrije osuđujem svaku vrstu nasilja i primitivizma, a posebno prema ženama. Što se tiče g. Kraljića, koliko mi je poznato, on je zamrznuo članstvo u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Pustimo nadležne institucije da ispitaju taj slučaj. Nakon što dobijemo sve relevantne informacije, tada ćemo i stranka i ja osobno u skladu s tim informacijama poduzeti određene korake – kazao je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!