Kada će u dvorani trenirati djeca umjesto skladištenja krumpira?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Nakon desetljeća čekanja, dvorana u Velikoj Pisanici bi napokon trebala biti dovršena – natječaj za izvođača radova je završen, a sami radovi bi trebali krenuti kroz mjesec ili dva. No, to nije jedina nedovršena županijska dvorana. Na pola puta je stala i ona u Hercegovcu za koju zbog rasta rate kredita u švicarskom franku također nije bilo novca, a koja je u međuvremenu služila jedino kao skladište tvornice krumpira. No, ni na školsko-sportsku dvoranu u Hercegovcu se nije zaboravilo.

-Dvorana po dvorana. Mi ne možemo u ovom trenutku riješiti sve ono što nam je ostavila bivša HDZ-ova i HSLS-ova vlast. Naravno, i tamo očekujemo suradnju s Općinom koja je s nama razradila što oni mogu preuzeti u financiranju dvorane – kaže župan Damir Bajs.

Općina će se u rješavanje problema uključiti. Na samom početku je financirala dio komunalnih priključaka, a i cijelo ovo gotovo desetljeće u kojem dvorana stoji nedovršena uređuje prostor oko nje.

-Mi smo i posljednjih godina radili dosta na okruženju dvorane jer je u središtu Hercegovca. Uređivana su i parkirališta, ali ima još dosta prostora i posla gdje se općina može uključiti – navodi načelnik Boro Bašljan.

Bašljan vjeruje da će nakon velikopisaničke, koja bi trebala biti gotova za godinu dana, na red doći i dvorana u Hercegovcu. Obećanja se, kaže, naslušao, a sada je vrijeme da se ona i dovrši. Nadu budi i to da potporu ima i od saborskog zastupnika Vladimira Bileka.

-Dvorana je ušla i u operativni program Vlade i pretpostavljam da će na taj način onda i biti dovršena – kaže Bašljan.

Tome se najviše nadaju hercegovčanski osnovnoškolci koji sada nastavu tjelesnog imaju u učionici koja je sve samo ne primjeren prostor. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!