Stjepanović ide po novi mandat bez stranačkog zaleđa, hoće li mu plan pokvariti mlada menadžerica?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – U borbu za mandat bez stranačkog zaleđa – takav plan ima aktualni načelnik Dežanovca Josip Stjepanović u namjeri da još četiri godine vlada općinom. Nekadašnjeg SDP-ovca samostalni na izbore bez stranke, čini se, nije obeshrabrio, a njegovi birači, osim na općinskoj listi, za njega će najvjerojatnije imati priliku glasovati i na listi za Županijsku skupštinu. Naime, Stjepanović je jedan u nizu nezavisnih načelnika na koje računaju HSLS i Dario Hrebak i s kojima se nadaju osvajanju mandata u Županiji.

– Svi mi nezavisni načelnici smo na neki način bili šikanirani od strane svojih stranaka. Tako se, primjerice, ja, koji sam svojedobno bio jedini SDP-ov načelnik u županiji, nisam mogao naći na listi stranke za Županijsku skupštinu gdje bih vjerojatno bio bolji oni onih koji su tamo sjedili posljednjih godina. Uostalom, zašto i mi nezavisni načelnici ne bismo pokazali jedan novi put? Kad već nemamo koordinacije sa županom, moramo pokušati nešto reći kroz Skupštinu. Drugačije, očito, ne ide – kazao je nedavno u razgovoru za naš portal Stjepanović, koji je ovih dana nedostupan za medije.

Ipak, od one na županijskog razini, Dežanovčanima je puno zanimljivija bitka na općinskoj. Pritom su oči uperene u lokalni SDP koji je, tvrde upućeni, dobre rezultate na izborima do sada postizao upravo zahvaljujući Stjepanoviću. Stoga će biti zanimljivo vidjeti kako će proći na prvim izborima bez njega. Vlado Pihir (SDP) koji je inače predsjednik Općinskog vijeća u Dežanovcu, mogući je kandidat te stranke za načelnika. Javio nam je da još uvijek nemaju potpunu informaciju vezanu za svog kandidata te da s njime ili njom još ne žele izlaziti u javnost, ali da će se sve znati uskoro.
Ali, zato kandidatkinju ima HDZ, i to unatoč činjenici što ej aktualni načelnik dao podršku HDZ-ovom kandidatu za župana Marku Marušiću. U bitku za čelno mjesto u općini HDZ-ovci šalju mladu Ivanu Grgić. Grgić je rođena Dežanovčanka, a nedavno je na Veleučilištu u Virovitici završila Informatički i Destinacijski menadžment.

– Dežanovac se za sada samo uređuje, a ja bih htjela potaknuti razvoj na području naše općine. Mlada sam osoba i nemam neko iskustvo, ali smatram da to nije moj nedostatak. Mlade osobe danas imaju puno više prednosti, samim time što više poznajemo internet i moderne tehnologije. Mislim da bih se super snašla u korištenju EU fondova. Između ostalog, ulagala bih više u poduzetništvo i poljoprivredu, a ovisno o mogućnosti proračuna, ulagala bih u kupnju stambene nekretnine za mlade te uvela poticaje za svako novorođeno dijete – poručila je Grgić koja će biti i nositeljica HDZ-ove liste za Općinsko vijeće.
Dok HDZ sigurno kroči prema lokalnim izborima, bez kandidata je još uvijek Domovinski pokret koji, kako nam je potvrdila predsjednica podružnice DP BBŽ Dubravka Dragašević, radi na sastavljanju liste za Općinsko vijeće, što im je prioritet. S druge strane, ako procijene da je neki od njihovih članova voljan i spreman biti kandidat za načelnika, spremni su i na taj izazov.
SDP, koji se za sada drži po strani, za svog će kandidata, ako ga istakne, imati podršku HSS-a. Naime, HSS niti ne razmišlja o načelničkoj poziciji budući da trenutno u Dežanovcu imaju samo – jednog člana. Do nedavno su imali dva, ali jedan od njih je, trbuhom za kruhom, odselio u Njemačku, kaže Dalibor Jurina, koordinator HSS-a za BBŽ.
-Tamo gdje nemamo vlastitog kandidata, spremni smo podržati druge, unutar stranaka SDP-a i DB Nezavisne liste imamo takav dogovor – kaže Jurina.
Hoće li trenutačni načelnik prvi put uspjeti osvojiti mandat bez stranačke podrške, tek ostaje za vidjeti. Za sada je na startu trkačke staze dvoje natjecatelja pa ćemo samo reći – „priprema, pozor“. Jer za reći „sad“ treba još pričekati one koji se premišljaju. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!