Hrebak oprezan, Medved vjeruje da može ući u drugi krug

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na nadolazećim lokalnim izborima aktualni bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak može računati na podršku 65,1 posto birača, pokazala je anketa koju je za naš portal početkom veljače provela agencija Prizma. Iako mu istraživanje predviđa pobjedu u prvom krugu, Hrebak je oprezan.

-Uvijek govorim, najbolja anketa je ona na sam dan izbora i prema ovakvim predviđanjima treba biti oprezan. No, ako je istraživanje točno, to je još jedan dokaz da smo moji suradnici i ja posljednje četiri godine dobro radili svoj posao. No, tek smo na početku, puno je toga za odraditi i mogu samo poručiti građanima da najbolje tek dolazi – kazao je Hrebak, kojeg posebno veseli što će, po svemu sudeći, na nadolazećim izborima biti puno kandidata.

S obzirom da je spomenuto istraživanje provedeno početkom veljače, u anketi nisu navedeni svi kandidati koji su naknadno istaknuli svoje kandidature. Upravo zbog toga kandidat za bjelovarskog gradonačelnika iz redova Domovinskog pokreta Dražen Medved nije želio komentirati rezultat prema kojem bi kandidat njegove stranke, a tada se na tom mjestu spominjao Marin Deškin, osvojio 3,1 posto glasova. Medved računa na puno više.

-Ne mogu komentirati anketu, s obzirom da u njoj nisu navedeni svi kandidati koji su do danas istaknuli kandidature, prvenstveno zbog toga što su lokalni izbori u velikoj mjeri personalizirani i puno toga ovisi o samom kandidatu. Ja sam u stalnom sam kontaktu s našim građanima, puno razgovaramo i nakon svega što sam od njih čuo, vjerujem kako mogu ući u drugi krug – kazao nam je Medved.

I HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zoran Bišćan kazao je kako mu je teško komentirati anketu u kojoj nema svih kandidata. Stoga se on nada kako će uskoro osvanuti istraživanje s aktualnim imenima i prezimenima.

Samozatajna je ostala i SDP-ova kandidatkinja za bjelovarsku gradonačelnicu Antoneta Đokić koja nas je kratko zamolila da za bilo kakve komentare pričekamo njezino službeno predstavljanje programa koje bi se trebalo održati tijekom ovoga tjedna.

Do komentara rezultata ankete pokušali smo doći i u stranci Damir Bajs NL, s obzirom da upravo ta stranka prema istraživanju na izborima ostvaruje drugi najbolji rezultat od 8,9 posto, no ni predsjednik stranke Damir Bajs ni politički tajnik Mario Preskočil nisu odgovarali na naše pozive.

Podsjetimo, spomenuto istraživanje za grad Bjelovar agencija Prizma provela je početkom veljače, na uzorku od 503 ispitanika. Slično istraživanje provedeno je i za Bjelovarsko-bilogorsku županija, a rezultate ćemo objavljivati tijekom idućeg tjedna. Prvi rezultati odnosit će se na ocjenu aktualnog župana, a otkrit ćemo i kako su građani odgovorili na pitanje bi li na istom mjestu voljeli ponovno vidjeti Damira Bajsa ili nekog drugog.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!