Otvorene ponude za posljednju dionice brze ceste do Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Otvorene su ponude za izgradnju posljednje dionice brze ceste prema Bjelovaru u dužini od 12 kilometara. Na natječaj se javilo četvero potencijalnih izvođača. Iza najniže ponude u iznosu od 264, 6 milijuna kuna stoji zajednica ponuditelja Kamgrad-Pedom asfalti. Zagorje gradnja poslalo je ponudu vrijednu 275,9 milijuna, zajednica ponuditelja GP Krk i Osijek Koteks ponudila se za 287,6 milijuna, a Pomgrad i Tegra za čak 320,5 milijuna kuna. Vrijednost radova je, podsjetimo, prvotno procijenjena na 290 milijuna kuna. Slijedi žalbeni rok od desetak dana, a ako se nitko ne bude žalio Hrvatske ceste imat će odriješene ruke da izaberu najpovoljnijeg ponuđača i odmah nakon toga uvedu u posao. Da će tako zaista biti, nada se bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

-Sretan sam što se stvari odvijaju prema planu i što smo se približili finalnoj fazi ovoga projekta, onome o čemu Bjelovarčani sanjaju godinama. Vjerujem kako će izvođač uskoro biti odabran i što prije uveden u posao te da će brza cesta do Bjelovara u potpunosti biti završena kroz dvije i pol godine – kazao je Hrebak.

Posjetimo, trenutno su u tijeku radovi na izgradnji pretposljednje dionice brze ceste, one od Farkaševca do bjelovarskog prigradskog naselja Breza koji također napreduju prema planu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!