HSLS u Velikom Grđevcu želi oživjeti staru slavu, imat će kandidatkinju za načelnicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Uz HDZ-ovog Matiju Grdinića, aktualni velikogrđevački načelnik Tomislav Pavlečić (HNS) na nadolazećim izborima imat će još jednog protukandidata. Točnije, protukandidatkinju. Riječ je o mladoj, 28-godišnjoj HSLS-ovki Doroteji Moguš koja je posljednje četiri godine političke vještine brusila kao općinska vijećnica. S nekolicinom mladih sumještana odlučila je, kaže, oživjeti HSLS, koji ozbiljnije aktivan u toj općini nije bio posljednjih 15-ak godina.

-Okupili smo tim koji čine mladi, uspješni ljudi, ekonomisti, poljoprivrednici, umjetnici, ljudi koji su uspješni u onome što rade i koji su do tog uspjeha stigli od nule – pojašnjava Moguš, koja i sama, kao većina kolega iz stranke, ima vlastiti posao, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Dodaje kako mladi HSLS-ovci žele svoju općinu – vratiti ljudima.

-Upali smo u kolotečinu. Istina je, puno se toga u Velikom Grđevcu posljednjih godina izgradilo, ali u sve to nisu uključeni ljudi. Dakle, imamo sve, ali nemamo ljude. Ono što smo radili prije deset ili 15 godina, isti način radimo i danas – kaže Moguš, dodajući kako je uvjerena da mladi to mogu promijeniti. Stoga će, uz Moguš kao kandidatkinju na načelnicu, HSLS na izbore izaći i sa samostalnom listom za Općinsko vijeće. Na prošlim su izborima koalirali s HDZ-om koji pak za svibanj sprema vlastitu samostalnu listu i već spomenutog kandidata za načelnika M. Grdinića.

Entuzijazam mladih liberala, pak, i želju da u Velikom Grđevcu promjene stvari na bolje, kaže Doroteja Moguš, prepoznali su i u nacionalnoj središnjici stranke koja im je pružila podršku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!