Marušić prezentirao izbornu strategiju i dobio šefovu bezrezervnu potporu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Marko Marušić, kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana Bjelovarsko-bilogorske županije susreo se s predsjednikom Vlade i HDZ-a, Andrejom Plenkovićem. Tema je bila strategija za lokalne izbore. Marko Marušić iznio je Andreju Plenkoviću svoj pogled na situaciju u Bjelovarski-bilogorskoj županiji nakon obilaska svih gradova i općina, te glavne smjernice svog izbornog programa. Siguran posao svim stanovnicima županije, Marušić je istaknuo kao svoj glavni cilj.

-Samo siguran posao, te brzo i lako zapošljavanje onih koji su bez posla, spriječit će da ljudi napuštaju svoje domove i svoju zemlju. Preduvjet za to je snažan investicijski ciklus koji će potaknuti gospodarstvo, poljoprivredu i trgovinu. Županija je danas na žalost u društvu najnerazvijenijih županija Hrvatske. Glavni razlog tome je ignorantski odnos  sadašnjeg župana prema gradovima i općinama koji onda onemogućuje isticanje najboljih projekata potrebnih za povlačenje novca iz EU fondova i privlačenje investicija. Zato je Županija zadužena pola milijarde kuna i među zadnjima u povlačenju novca iz EU fondova – rekao je Marušić.

Plenković je dao snažnu potporu kandidatu HDZ-a i HSLS-a za župana Marku Marušiću, te naglasio iznimnu važnost suradnje Bjelovarsko-bilogorske županije s Vladom RH.

Efektima porezne reforme proračun Županije te proračuni gradova i općina u njenom sastavu, ukupno su ostvarili 295,05 milijuna kuna prihoda od poreza, 64% više u odnosu na 2017. To je rezultat porezne reforme i decentralizacije aktualne vlade. Do 31. siječnja 2021. na području županije ukupno je iz EU fondova ugovoreno  1,68 mlrd. kuna, od čega 1,63 mlrd. kuna u mandatu ove Vlade. Za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, 28. veljače 2021. za potpore je isplaćeno 171,7 milijuna kuna od čega 102,6 milijuna kuna iz državnog proračuna, a 69,1 milijuna kuna iz EU sredstava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!