Anketa je potvrdila – birači su siti starih politika i žele promjene u BBŽ!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – 44,5 posto birača u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na mjestu župana u idućem mandatu ne vidi Damira Bajsa. Pokazalo je to istraživanje koje je za portal Klikni.hr na uzorku od 510 ispitanika provela agencija Prizma. Aktualnog župana na čelu BBŽ i dalje priželjkuje 36,5 posto građana, dok ih je 19 posto neodlučno. Što misli o takvom rezultatu od Damira Bajsa nismo uspjeli doznati jer nije odgovorio na naš poziv. No, za većinu njegovih protukandidata na nadolazećim izborima, on je – očekivan.

-Drago mi je što su ljudi, očito, shvatili u kakvom se stanju nalazi Bjelovarsko-bilogorska županija, koja je u društvu najnerazvijenijih. Očito je sazrjelo vrijeme za promjene. Do prije mjesec dana 50 posto ljudi bilo je za ostanak aktualnog župana, dok je danas ta brojka puno manja – kaže HDZ-ov i HSLS-ov kandidat za župana Marko Marušić.

SDP-ova kandidatkinja Sandra Frčo vjeruje kako će birači upravo u njoj prepoznati osobu koja će zamijeniti Damira Bajsa jer pred njih, kaže, izlazi s konkretnim programom.

-To su program za umirovljenike, javna ustanova i poljoprivredna agencija, cjeloživotno obrazovanje, i očekujem da će građani prepoznati da je taj program kvalitetan te da će povjerenje pokloniti meni – smatra Frčo.

Činjenica da velik dio birača na mjestu župana vidi nekog novog posebno veseli one koji prvi put izlaze na izbore i to nimalo ne kriju u Domovinskom pokretu.

-Nama je to veliki vjetar u leđa. Znači da su se birači pomalo zasitili starih lica i starih politika te da žele nova lica i nove programe, bliske građanima. Važno je razumjeti ljude i razgovarati s njima, a ono što smo mi do sada vidjeli na terenu pokazuje da aktualna lokalna vlast ne priča previše s ljudima. Tko samo sjedi u uredu, ne može znati što muči ljude – kaže Dubravka Dragašević, kandidatkinja DP-a za županicu.

Rezultati naše ankete očekivani su i za Ivana Beljana, izglednog kandidata za župana ispred Demokratskog HSS-a.

-Rezultat je realan jer narod očekuje promjene. Ne čudi me ni postotak koji ide u korist aktualnog župana, a obzirom da je u posljednje četiri godine na vlastitu promidžbu potrošio 10 milijuna kuna. Vrijeme je da se tome stane na kraj – poručio je Beljan.

Kandidati kažu kako ohrabruje i to što je velik broj ispitanika, njih čak 50,7 posto kazao kako namjerava izaći na izbore. 34,5 posto je neodlučno, dok 14,7 ne planira na birališta. U Domovinskom pokretu računaju na dio neodlučnih.

-Nadam se da će velik dio takvih građana ipak izaći na izbore jer ako to ne učine, neće se ništa promijeniti. Samo izlaskom na izbore možemo situaciju koja nam se ne sviđa promijeniti na bolje – vjeruje Dragašević.

Slično razmišlja i SDP-ova Sandra Frčo koja podsjeća birače da su izbori jedinstvena prilika da odluče u kojem će smjeru iduće četiri godine ići Bjelovarsko-bilogorska županija.

-Ovim putem pozivam i neodlučne birače i one koji su rekli da neće na izbore da ipak to učine i da daju svoj glas kandidatu za kojem misle da će najbolje voditi županiju – poručuje Frčo.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!