Na megdan Željku Mavrinu HDZ šalje mladog studenta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Kao što je naš portal najavljivao još početkom veljače, HDZ-ov kandidat za načelnik Ivanske bit će Luka Erdec. Riječ je o studentu teologije iz Križica kojemu su tek 22 godine, no koji upravo svoju mladost vidi kao prednost. Jedan od razloga zbog kojeg se odlučio na kandidaturu, kaže, je nedovoljna briga Općine za mlade.

-Posljednje četiri godine u Ivanskoj se više radilo na estetici, dok su se zanemarili ozbiljniji europski projekti. Zakazala je i skrb za mlade koji odlaze iz Ivanske. Slabije razvijene općine od Ivanske su osigurale potpore za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji, vjerujem kako je to moguće i kod nas. Treba mladima pomoći i na druge načine, primjerice pokrivanjem troškova za nabavu radnih bilježnica i drugih školskih materijala. To je nešto što bi se trebalo podrazumijevati – kaže Erdec, dodajući kako će se zalagati i za transparentu dodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta te za bolju suradnju s udrugama, od kulturno-umjetničkih, do vatrogasaca. Upravo potonje područje drži posebno problematičnim.

-Ivanska je jedinstven slučaj u Hrvatskoj po tome što već godinama nema vatrogasnu zajednicu, aktivna su nam samo još dva DVD-a. To je veliki problem koji također moramo hitno riješiti – ističe Erdec koji će nositi i HDZ-ovu listu za Općinsko vijeće u Ivanskoj. Na njoj će se, napominje, također naći mladi ljudi koji imaju veliku želju promijeniti stvari svojoj sredini na bolje. Podršku su, kaže, dobili i od stranačke središnjice, a sreću na izborima osobno im je poželio i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Za sada jedina poznata konkurencija Erdecu za mjesto načelnika je aktualni načelnik Ivanske Željko Mavrin (Damir Bajs NL). Iako se u kuloarima spominjalo kako bi se ponovno mogao kandidirati i Mavrinov prethodnik Josip Bartolčić, on sam to je za naš portal demantirao.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!