Bajsov mandat građani ocijenili trojkom, ali popularnost pada…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Da je kojim slučajem župan Damir Bajs u školi, a građani da su njegovi učitelji ili odgajatelji, trenutačni župan prolazio bi sa solidnom trojkom. Naime, prosječna ocjena za njegov mandat je 3,2.

Portal Klikni.hr u suradnji s Prizmom, agencijom za istraživanje stavova javnosti nastavlja objavljivati rezultate raspoloženja javnosti uoči lokalnih izbora. Podsjetimo, istraživanje je provedeno početkom veljače na 510 ispitanika.

Najviše je ispitanika Bajsa ocijenilo trojkom, 29,3 posto, a četvorku mu je dalo 26,5 posto ispitanika. Čistu peticu zaslužio je kod 13,5 građana, a jedinicu kod 8,5 posto njih. Da se provukao s dvojkom misli 14,5 posto ispitanika, a 7,6 ne zna ili ne može procijeniti doprinos Bajsa zajednici.

Može li župan Bajs biti zadovoljan ocjenom? Dobra trojka solidan je rezultat, međutim ako postoji razlog za brigu onda je to pad popularnosti koji je doživio od prvog istraživanja do ovog posljednjeg.

Naime, kako smo pisali u prvom dijelu obrade ankete, na pitanje koga biste vidjeli na mjestu župana u idućem mandatu, 36,5 ispitanika podržava ostanak sadašnjeg župana, a 44,5 posto ispitanika priželjkuje nekog drugog, 19 posto ispitanika ne zna ili ne može procijeniti.

Prije početka ove pretkampanje i pojave nekoliko novih lica s ambicijom da postanu župani ili županice, Bajs je imao gotovo 60 postotnu potporu birača. Za razliku od bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, koji također ima nekoliko protukandidata, ali njegova popularnost ne pada, kod Bajsa se gotovo prepolovila.

Treba priznati da Bajs službeno nije započeo kampanju, vodi je na indirektan način s pojačanim aktivnostima kao župan dok „prljave poslove“ za njega obavljaju lideri stranaka koje ga podupiru.

S nestrpljenjem očekujemo njegove službene kandidacijske istupe i javnosti uvijek zanimljiva sučeljavanja.

U narednom tekstu rasvijetlit ćemo i posljednju enigmu ovih županijskih izbora – kako će izgledati odnos snaga u Županijskoj skupštini.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!