Hoće li Boro Bašljan ovaj put imati protukandidata?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Lokalni izbori 2017. godine itekako su išli na ruku aktualnom načelniku Hercegovca Bori Bašljanu koji je tada, kao jedini kandidat, odnio pobjedu za mjesto načelnika s 93,58 posto. Iako je tada Bašljan na izbore išao ispred HSS-a, situacija se do danas promijenila. Naime, upravo je prije dva dana Ministarstvo pravosuđa i uprave službeno u svoj registar stranaka upisalo trenutačno najmlađu stranku na sceni – Demokratski HSS ispred koje će hercegovčanski načelnik u trku za novi mandat.

– Kandidirat ću se za načelnika Općine Hercegovac i bit ću kandidat Demokratkog HSS-a. Vjerujem da ću ove godine imati protukandidata i da se 2017. godine radilo tek o slučajnosti. Prvi put kada sam se kanididirao imao sam četvero protukandidata, dok nas je drugi put bilo troje. Ne bi imao ništa protiv da ove godine imam protukandidata. Štoviše, veća je izlaznost birača ako imaju veći izbor. Isto tako, ići ću samostalno ispred Demokratskog HSS-a na listu za Općinsko vijeće – rekao je Bašljan.

Hoće li Bašljan ove godine biti usamljen na izborima, a glasači bez dvojbe, još je uvijek pod velikim upitnikom. Ono što znamo je da će biti međusobne podrške pa nam je tako tajnik županijskog HDZ-a Silvestar Štefović potvrdio da će HDZ na izborima stati uz načelnika Bašljana. Županijski predsjednik SDP-a Damir Đuran pak poručuje da SDP u Hercegovcu najvjerojatnije neće imati kandidata, ali će ići s listom za Općinsko vijeće.
Očekivano, u ring s Bašljanom mogao bi ući netko tko bi dobio podršku načelnikove nekadašnje stranke – HSS-a, ali ime i prezime tog protukandidata još se uvijek misteriozno čuva.

– Još uvijek smo u dogovorima, ali redovito se čujem s osobom koja se želi kandidirati. On bi dobio podršku iz grupacije HSS-a, SDP-a i DB Nezavisne liste. Mogu reći i da se osoba želi kandidirati jer misli da su neke stvari u općini mogle i trebale biti napravljene bolje. Projekti koji se provode zapravo su državni projekti, no njega zanima što je Općina mogla napraviti po pitanju gospodarstva i drugih stvari. Gotovo je sigurno da ćemo se okupiti oko jednog neovisnog kandidata koji će dobiti našu podršku – potvrdio je koordinator HSS-a BBŽ Dalibor Jurina.

Tajnoviti su i u Domovinskom pokretu.
– Što se tiče Hercegovca, trenutačno sastavljamo listu za vijeće. O načelničkoj poziciji pregovaramo s nekoliko mogućih kandidata – rekla je Dubravka Dragašević, predsjednica podružnice Domovinskog pokreta BBŽ.

Iako stranke za sada skrivaju svoje kandidate kao zmija noge, prema svemu sudeći Boro Bašljan u svibnju ne bi trebao biti usamljeno ime na izbornom listiću.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!