Četvero kandidata želi voditi najmanju općinu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SEVERIN – Nadolazeći lokalni izbori neće zaobići niti najmanju općinu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Riječ je o Općini Severin koja ima samo dva naselja i oko 700 stanovnika, a trenutačno čak četiri kandidata za mjesto načelnika. U novu izbornu trku, točnije po svoj četvrti mandat, ponovno ide aktualni načelnik Žarko Žgela (HDZ) koji je na izborima 2017. godine pobjedu odnio u drugom krugu osvojivši 55,10 posto glasova.
– Imamo dosta projekata koje bih volio, koliko će se moći, u novom mandatu dovršiti. Osobno sam zadovoljan situacijom u općini i svime što je za mog mandata napravljeno, no jesu li birači zadovoljni sa mnom, to je najbolje njih pitati – komentirao je Žgela svoju novu kandidaturu u koju će i dalje ići ispred HDZ-a, kako za načelnika, tako i na listi za Općinsko vijeće.

Žgelin protivnik na prošlim izborima, Antonio Babec (HSS), ostao je iza njega sa samo 43 glasa manje. Njegova najava nove kandidature, potvrda je da Babec od načelničke fotelje ne odustaje pa ćemo tako u svibnju opet gledati borbu koja je prije četiri godine bila itekako tijesna. Babec kaže da je od svoje 18. godine u službi mještana Severina jer tada je postao predsjednik tamošnjeg KUD-a koji je vodio pet godina. K tome, u vatrogascima je gotovo 18 godina bio na vodećim funkcijama, dok u lokalnoj samoupravi radi 13 godina.
– Svaki kandidat trebao bi znati zašto je važno biti načelnik koji će slušati glas mještana. Mogu reći da sam uključen u rad svih mogućih udruga u našoj općini. Poznajem svaku kuću, u svakoj sam bio nekoliko puta. Na žmirećki mogu reći gdje tko živi. Najbolje poznajem i projekte koje imamo jer sam isto tako potpredsjednik Upravnog odjela LAG-a. Kroz godine sam stekao puno znanja koja želim iskoristiti kako bih vodio općinu prema razvitku. Načelnik mora biti kao servis, uvijek spreman pomoći ljudima – rekao je Babec koji inače radi i kao komunalni redar u Velikom Trojstvu.
Kontaktirali smo i SDP-ovog kandidata na prošlim izborima, Miru Kolića, koji je ovoga puta ipak odlučio ostati suzdržan i ne kandidirati se, no potvrdio je da će SDP imati svog kandidata. Koga? Još uvijek je čuvana tajna.
Karte i dalje ne pokazuje Domovinski pokret. Predsjednica podružnice DP BBŽ Dubravka Dragašević potvrdila je da će izaći s kandidatom kao i za listom za općinsko vijeće. Tko je kandidat? Opet pitanje s velikim upitnikom.
Ono što nije pod upitnikom je da će se za najmanju općinu u BBŽ boriti najmanje četvero kandidata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!