Jedna stranka je u osjetnoj prednosti, ali još je puno neodlučnih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Portal Klikni.hr u suradnji s Prizmom, agencijom za istraživanje stavova javnosti, nastavlja objavljivati rezultate raspoloženja javnosti uoči lokalnih izbora. Podsjetimo, istraživanje je provedeno početkom veljače na 510 ispitanika. Sva obilježja uzorka možete vidjeti na donjem grafikonu.

Da su danas izbori za skupštinu bjelovarsko – bilogorske županije najveći broj građana dao bi svoj glas HDZ-u, njih 20,4 posto. Osjetna je to prednost nad slijedećom listom, onom Damira Bajsa koja osvaja 11,7 posto. Na trećem je mjestu lista SDP-a sa 10,5 posto. HSS osvaja 6,3 posto. Kod HSS-a treba naglasiti da ispitivanje nije obuhvatilo razdoblje u kom se dogodio raskol u toj stranci koji je rezultirao osnivanjem Demokratske hrvatske seljačke stranke koja također ima svoje adute u Županiji. HSLS koji na županijske izbore izlazi sa svojom listom, a koju će predvoditi gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak osvaja 5,6 posto, a slijedi ga Domovinski pokret sa 3,1 posto. Za ostale stranke koje osvajaju postotke unutar statističke pogreške i nemaju šanse prijeći izborni prag glasalo bi 3,9 posto birača.

Ono što upada u oči, manje od dva mjeseca uoči izbora, je preko 35 posto neopredijeljenih birača. To nam samo potvrđuje da će izborna kampanja biti važna s obzirom da još puno birača nije donijelo odluku za koga će glasovati.

Podsjetimo, u ovom ciklusu ispitivanja stavova javnosti na području Bjelovarsko-bilogorske županija, tijekom proteklog tjedna, naš portal objavio je još dvije ankete.

Dva mjeseca prije kraja mandata župana Damira Bajsa građani su ocijenili solidnom trojkom. Naime, prosječna ocjena za njegov mandat je 3,2.

Na pitanje koga biste vidjeli na mjestu župana u idućem mandatu, 36,5 ispitanika podržava ostanak sadašnjeg župana, a 44,5 posto ispitanika priželjkuje nekog drugog, 19 posto ispitanika ne zna ili ne može procijeniti.

Portal Klikni.hr nastavit će u suradnji s agencijom Prizma provoditi istraživa stavova javnosti na prostoru Bjelovarsko-bilogorske županije i grada Bjelovara, ali i objavljivati ankete svih ostalih agencija ili stranaka koje su svojim imenom i prezimenom spremne stati iza njih.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!