U Đulovcu će se graditi moderan športsko-rekreacijski centar s jezerom i hidrocentralom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – U općini Đulovac osobito se ponose idejnim projektom Športsko rekreacijskog centra Jezero Đulovac s malom hidrocentralom za koju se stvaraju preduvjeti za realizaciju pa je Općina već otkupila zemljište na kojem će se graditi. Načelnik Drago Hodak otkrio je kako je riječ o najboljem projektu koje je općina sama osmislila i pripremila.

– Dugo vremena komuniciramo ovaj projekt s javnošću, njegovi nacrti već su objavljeni na internetu, a mještani su za njega veoma zainteresirani. Uvjeren sam da ćemo ove godine pribaviti svu potrebnu projektnu dokumentaciju kako bismo iduće godine mogli krenuti graditi – objašnjava Hodak.

 

Vrijednost projekta je oko 20 milijuna kuna, a načelnik zasad ne zna hoće li se gradnja provoditi u fazama ili odmah u cijelosti jer je, kako kaže, projekt jako ovisan o sredstvima koja planiraju povući iz europskih fondova za obnovljive izvore i nerazvijena područja. Mala hidrocentrala proizvodit će između 30 i 50 kilovata električne energije, a na jezeru će se moći i kupati i uživati u manifestacijama.

– Želja nam je da se naši mladi imaju gdje doći družiti i dolaziti na koncerte, a predviđeno je i mjesto za ugostiteljski objekt kako bi posjetitelji mogli nešto pojesti i popiti. Druženja su prilično zapostavljena pa želimo imati priliku organizirati druženja na uređenom javnom prostoru. Smatram da bi to bilo dobro za općinu Đulovac jer bi dolazilo više posjetitelja, podigla bi se potrošnja a i prepoznatljivost općine kao mjesta koje treba posjetiti – naveo je.

Načelnik Hodak dodao je da nije želio graditi bazen jer si općina ne može dopustiti tako velike izdatke, a u bližoj ih okolici već postoji nekoliko.

– Nemam ništa protiv izgradnje bazena, no smatram da on nije potreban budući da ih u županiji već imamo nekoliko. Osim toga, njihova je rentabilnost upitna, a svaki izdatak u našem proračunu je velik. Ne možemo si dopustiti da za održavanje takvog kompleksa godišnje izdvajamo nekoliko stotina tisuća kuna pa smo se odlučili za ovaj projekt jezera koje će najvećim dijelom samo sebe održavati i biti energetski neovisno, ali i komercijalno upotrebljivo kroz ugostiteljski sadržaj – zaključio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!