Bajs nema argumenata pa u napad šalje višestruko poražene poslušnike i uhljebe Jurinu i Svata!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Članove grubišnopoljskog HDZ-a razljutili su nedavni istupi SDP-ovog Sebastijana Svata i HSS-ovog Dalibora Jurine. Medijima je HDZ poslao priopćenje u kojem se osvrću na njihove napade na grubišnopoljskog gradonačelnika Zlatka Mađeruha, koji su uslijedili nakon što je on prozvao župana Damira Bajsa za ugrožavanje zdravstvenog sustava zbog velikog kredita za novu  bolnicu. Priopćenje koje potpisuje predsjednica GO HDZ-a GP Marija Jungić prenosimo u nastavku.

Gradonačelnik Mađeruh javno je kritizirao župana Damira Bajsa zbog enormnog kreditnog zaduživanja za izgradnju bjelovarske bolnice, kojim se ugrožava i uništava cjelokupno županijsko zdravstvo i bilo bi korektno da se o tome oglasio sam župan.

No kako on očito nema argumenata, naložio je svojim poslušnicima da orkestrirano neistinama napadnu gradonačelnika Mađeruha. Svjesna sam da njega ne treba braniti jer o njemu najbolje govore njegovi rezultati i povjerenje koje mu već godinama daju građani Grubišnog Polja, ali županovi poslušnici  zaslužuju jasan odgovor.

Sebastijan Svat već je dva puta poražen od Mađeruha na izborima za gradonačelnika Grubišnog Polja, ali njemu to nije dosta, on srlja i u treći poraz, sto najbolje govori koliko cijeni mišljenje građana. No za razliku od građana njegov „rad“ je prepoznao župan Bajs i zaposlio ga u županijsku upravu na mjesto pomoćnika pročelnice Upravnog odjela za graditeljstvo, premda je Svat po struci politolog. 

Dalibor Jurina je posebna priča. Do 2017. god. bio je zamjenik gradonačelnika Mađeruha i u to vrijeme su mu bila puna usta hvale njegova rada. Međutim te 2017. napušta HSS i zajedno s Damir Bajs NL izlazi na izbore za gradonačelnika Grubišnog Polja, koje gubi. I njemu je to, kao i Svatu, bio drugi poraz od Zlatka Mađeruha. Međutim kako ne bi ostao „na ulici“ Damir Bajs ga uhljebljuje u županijsku upravu, ali samo na mjesto vršitelja dužnosti pročelnika, jer i on je brzo shvatio da su sposobnosti Dalibora Jurine ograničene. 2020. godine Krešo Beljak ga postavlja kao posebnog koordinatora za HSS BBŽ s očitim ciljem da ostatke ostataka HSS-a stavi pod šapu Damira Bajsa. Zato sve kritike izrečene iz njegovih usta ne samo da nisu vjerodostojne nego su krajnje licemjerne. Zato mudri ljudi kažu da nije važno samo ono što se govori nego i tko govori.

Predsjednica GO HDZ-a Grubišno Polje

Marija Jungić

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!