Bajsov koalicijski partner pravomoćno osuđen za gospodarski kriminal!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Željko Held, predsjednik Stranke umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije i Matice umirovljenika BBŽ, pravomoćno je osuđen zbog ‘šverca’ duhana! Na Općinskom sudu u Virovitici, gdje se vodio postupak protiv Helda za portal Klikni.hr su potvrdili kako je prvostupanjska presuda u kaznenom postupku protiv Helda donesena 7. prosinca 2017. Heldova žalba na istu je odbačena te je presuda postala pravomoćna 29. ožujka 2018. godine. Šef županijskih umirovljenika osuđen je na četiri mjeseca zatvora, uz uvjet da se izrečena kazna neće izvršiti ako u roku od godine dana ne počini novo kazneno djelo.

U presudi koju smo dobili od virovitičkog Općinskog suda stoji kako je Held „dana 27. siječnja 2016. godine u 16,41 sati u Suhopolju, u Ulici kralja Tomislava kbr. 198, protivno čl. 78 st. 1. Zakona o trošarinama (NN 22/12, 32/13, 81/13) bez markica Ministarstva financija RH i originalnog pakiranja proizvođača upravljao vozilom VW Golf reg. oznake DA 428-DO, sa priključenom prikolicom, prevozeći u tovarnom prostoru prikolice ukupno 99 kg sitno rezanog duhana, pakiranog u 4 bijele PVC vrećice, dakle neovlašteno prenosio robu čiji je promet ograničen, čime je počinio kazneno djelo protiv gospodarstva…“

U presudi se nadalje navodi kako je gotovo stotinu kilograma duhana od Helda oduzeto, a sud je naredio da se on uništi. Na suđenju je Held priznao da je zatečen sa spomenutim duhanom, no tvrdio je kako nije kriv jer je u međuvremenu, temeljem rješenja Carinske uprave, platio 54.450,00 kuna na ime trošarine na osnovicu za navedenih 99 kilograma duhana. No, sud nije prihvatio takav stav obrane te je ga je proglasio krivim.

Željko Held, čelnik županijske Stranke umirovljenika i Matice umirovljenika, koja je najveća umirovljenička udruga u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, inače je bivši policajac i branitelj, a potonje mu je sud i uzeo za olakotnu okolnost prilikom određivanja kazne. K tome, Held je i jedan od glavnih političkih partnera aktualnog bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa. Baš sredinom veljače Bajs i Held su potpisali novi koalicijski sporazum kojim su definirali zajednički izlazak na nadolazeće lokalne izbore.

-Sporazumom je definirano da će Stranka umirovljenika poduprijeti moju kandidaturu za župana, a osim na listi za Županijsku skupštinu zajedno ćemo nastupiti u još nekim gradovima i općinama. Naša suradnja je odlična i želimo je nastaviti i dalje – kazao je tom prilikom župan Bajs, a Held je potvrdio navode o odličnoj suradnji. U političkim kuloarima u Grubišnom Polju posljednjih tjedana sve su glasnija nagađanja i o mogućoj Heldovoj kandidaturi za gradonačelnika toga grada, no on je nedavno za naš portal kazao kako konačnu odluku o tome nije donio.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!