Duhan nije bio moj, a podmeću mi jer me se boje kao kandidata za gradonačelnika!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Počinio sam kazneno djelo, kriv sam, pokajao sam se i odmah sam bio spreman snositi kaznu – rekao nam je danas u telefonskom razgovoru Željko Held, predsjednik Stranke umirovljenika BBŽ, koji je u ožujku 2018. godine pravomoćno osuđen za kazneno djelo protiv gospodarstva – nedozvoljenu trgovinu. Kako smo jučer izvijestili, Held je na sudu završio nakon što je u siječnju 2016. godine zatečen sa 99 kilograma sitno rezanog duhana za koju nije imao odgovarajuću dokumentaciju. Iako ne negira osuđujuću presudu, Held kaže kako duhan s kojim je zatečen – nije bio njegov.

-I inače na toj relaciji prevozim potrepštine za janjad na svom OPG-u i tom prilikom prijatelj me zamolio da mu prevezem 100 kilograma duhana. Pitao sam ga smije li se to tako prevoziti, on je rekao da se smije. Pristao sam učiniti mu uslugu. Kad me policija zaustavila i kad su me pitali što prevozim, iskreno sam im odgovorio da u vozilu imam i duhan i tek su mi na saslušanju u policiji rekli da je to kazneno djelo – priča Held. Iako se, kaže, našao u vrlo nezgodnom položaju, bio je spreman snositi posljedice. Stoga je, dodaje, odmah platio trošarinu za spomenuti duhan u visini od preko 54 tisuće kuna. Nakon što je u ožujku 2016. sud prihvatio zahtjev za izdavanje kaznenog naloga te Helda za navedeno kazneno djelo proglasio krivim, on je angažirao odvjetnika te podnio prigovor, nakon čega je oslobođen krivnje. To su nam potvrdili i na Općinskom sudu u Virovitici.

-Međutim, na to se žalilo Državno odvjetništvo te je suđenje vraćeno na početak, a u novom postupku sam osuđen. Nismo to očekivali jer mi je odvjetnik, oslanjajući se na pravnu praksu Europske unije, rekao da sam za svoje djelo već platio, i to debelo, 54 tisuće kune, što je puno više od predviđene kazne u kaznenom progonu. No, sud to nije prihvatio te je donio osuđujuću presudu – kaže Held.

Prvi čovjek Stranke umirovljenika BBŽ uvjeren je kako je priča stara nekoliko godina izvučena na sunce samo zbog njegova političkog angažmana te činjenice da je potvrdio kako razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika Grubišnog Polja.

-Jedini sam potencijalni kandidat iza kojeg stoje konkretan rad i djela. Iako nikad nisam bio na vlasti, mogu navesti puno toga što sam posljednjih godina učinio za Grubišno Polje. Bio sam gradski vijećnik, volonterski predsjednik Nogometnog kluba, Matice umirovljenika. U sve to sam ulagao svoj novac i trud, istovremeno zapostavljajući svoj OPG i obitelj. No, sve sam to činio za dobro svojih sugrađana. Moji politički protivnici se boje jer sam u tri godine napravio više toga nego oni u posljednjih 30 godina – smatra Held.

Dodaje kako mu postojeći zakoni dozvoljavaju kandidaturu na nadolazećim lokalnim izborima unatoč pravomoćnoj presudi, no konačnu odluku o tome još nije donio. Iza njega je stala središnjica njegove Stranke umirovljenika.

-G. Held je čestit čovjek, čovjek koji ima dobrih i loših strana, kao i svi mi. No, učinio je jako puno na poboljšanju kvalitete života umirovljenika na području Bjelovarsko-bilogorske županije, izuzetno je socijalno osjetljiv i odgovoran. Objasnio mi o čemu se radilo u ovom slučaju, ja mu vjerujem i ima moju podršku. Očito je da iza ovoga stoje njegovi politički protivnici, no mi ćemo im svejedno na nadolazećim izborima zagorčati život – kazao nam je Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika, dodajući kako na izborima i dalje računaju na suradnju s aktualnim županom Damirom Bajsom. Held nam je priznao kako o svojoj presudi i njezinu mogućem utjecaju na njihovu političku suradnju s Bajsom još nije razgovarao. Nazvali smo i Damira Bajsa, no on slučaj nije želio komentirati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!