Otvorene ponude za prvu fazu gradnje, evo koliko će koštati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas su otvorene ponude za prvu fazu izgradnje novog bjelovarskog stadiona. Kako doznajemo, na ponovljeni natječaj se javilo pet potencijalnih izvođača, a najpovoljnija je ponuda bjelovarske Hidroregulacije u iznosu od 12.341.806,25 kuna. Slijedi ponuda zajednice ponuditelja ELEKTROCENTAR Petek i MIPEK u visini od 12.493.648,95 kuna, potom ponuda tvrtke GIC GRADNJA u iznosu od 13.044.999,86 kuna. Slijedi ponuda tvrtke GT JURA vrijedna 13.275.466,09 kuna, dok je najskuplju ponudu u visini od 15.420.670,16 kuna poslala đakovačka tvrtka TEHNO-ELEKTRO.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak kaže kako je zadovoljan pristiglim ponudama jer su one, kao i na prethodnom natječaju, niže od prvotno procijenjene vrijednosti, i to za oko milijun kuna.

-Ponude su otvorene i sada je na našem Povjerenstvu da ih dobro prouči i izabere najpovoljniju. Nadam se da će ovoga puta sve dobro proći i da neće biti žalbi te da ćemo s izgradnjom moći krenuti tijekom proljeća. Najviše me veseli što su ponude niže od procijenjene vrijednosti, što je znak da smo dobro odradili projekt. Drago mi je što bismo i ovdje mogli nešto uštedjeti – kaže bjelovarski gradonačelnik.

Podsjetimo, prvi natječaj za izgradnju stadiona Državna komisiju za kontrolu postupaka javne nabave poništila je u siječnju ove godine zbog greške u tekstu natječaja. Stoga su, priznaje Hrebak, ovoga puta pazili na svako slovo u tekstu natječaja, ispravili sve što je Državna komisija tada smatrala spornim te se nadaju najboljem.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!