Imam nultu toleranciju na kriminalce, a Bajs ih okuplja u koaliciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/GRUBIŠNO POLJE – Kada je prije godinu i pol HSLS-ov gradski vijećnik Igor Crnomarić skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola, podnio je ostavku na mjesto u Gradskom vijeću i na mjesto predsjednika gradskog Odbora za branitelje. Isto je učinio i Alen Kiđemet, predsjednik Športske zajednice Grada Bjelovara, kada je dovedena u pitanje valjanost putnih naloga u Zajednici. Žalosno je što pojedinci i mediji koji su tada inzistirali na odgovornosti, sada, kada je na vidjelo izašlo da je Željko Held, predsjednik županijske Stranke umirovljenika, pravomoćno osuđen za kazneno djelo, šute. Šute i o tome da Bajs takve ljude okuplja u koaliciju – kazao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS), komentirajući činjenicu da je Held, koji je pravomoćno osuđen za gospodarski kriminal, nakon što je zatečen u prijevozu 100 kilograma duhana za koji nije imao odgovarajuću dokumentaciju, postao koalicijski partner Damira Bajsa.

Hrebak dodaje kako je očito da u lokalnoj politici postoje dvostruki standardi, što je, kaže posebice vidljivo na Crnomarićevom slučaju. On je smatra Hrebak, počinio tek moralnu pogrešku, dok je u Heldovu slučaju riječ o dokazanoj kaznenoj odgovornosti.

-Nevjerojatno je da je to njegovim političkim partnerima nevažno, kao da je pogazio zelenu površinu ili prešao cestu mimo označenog pješačkog prijelaza. Osobno se uvijek zalažem za transparentnost i visoki moralni standard u politici i ne želim ulaziti u političke saveze s nekim tko se ogriješio o zakon. No, svatko od nas političara bira svoje društvo, pa tako i župan vjerojatno najbolje zna koje društvo njemu odgovara. Ovo i nije iznenađujuće, s obzirom na Bajsovu suradnju s Beljakom koji se postavljao kao moralna vertikala, a znamo kakve je greške u mladosti činio – kaže Hrebak, dodajući kako je zabrinjavajuće što su takvi obrasci ponašanja političara postali društveno prihvatljivi.

-To je nedopustivo i iskreno se nadam da će takvo ponašanje kazniti građani na izborima – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!