Prva smrt na županijskim prometnicama ove godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Jučer, 25. ožujka oko 19.50 sati, u Graničarskoj ulici u Garešnici, u smjeru Kajgane, 30-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom „Ford Focus“, bjelovarskih registracijskih oznaka. Desnom stranom vozila prilikom obilaženja zapeo je za neosvijetljeni bicikl i 76-godišnjeg pješaka koji je gurao bicikl bez reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće odjeće, krećući se kolnikom u istom smjeru, pri čemu su pješak i bicikl odbačeni u putni jarak. Vozač se vozilom zaustavio, te pozvao hitne službe.

Zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda 76-godišnjak je Hitnom medicinskom pomoći prevezen u Opću bolnicu Bjelovar, gdje je nakon ukazane liječničke pomoći preminuo. 76-godišnji D.K. s prebivalištem u Tomašici je prva žrtva ove godine na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Temeljen naloga zamjenice Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru na tijelu smrtno stradalog će se danas, 26. ožujka, obaviti obdukcija.

Osnovano se sumnja da je 30-godišnji vozač, koji je bio pod utjecajem alkohola, počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu zbog čega je uhićen i doveden u službene prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!