SDP bez kandidata za gradonačelnika, DP poručuje da će u Gradskom vijeću biti kvalitetna oporba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – Nakon fijaska na prošlim lokalnim izborima, kada je njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Lipika Daliborka Jandroković osvojila samo 19,97 posto glasova i u prvom krugu uvjerljivo izgubila od Vinka Kasane (HDZ) za kojeg je glasovalo 75,55 posto birača, SDP je odustao od utrke za čelno mjesto u gradu. Da na ovim izborima neće imati kandidata, potvrdio nam je predsjednik SDP-a Požeško-slavonske županije Mitar Obradović.

-Prema procjeni naših članova u Lipiku, ondje je teško ostvariti dobar rezultat te se jednostavno ne žele trošiti i izlagati – kazao nam je Obradović, dodajući kako lipički SDP ipak sprema samostalnu listu za Gradsko vijeće. Nadaju se da bi mogli osvojiti barem dva mandata.

-Pozivamo građane da izaberu SDP jer se mi zalažemo za jednakost i transparentnost, za razliku od aktualne gradske vlasti – kaže Obradović.

HDZ-ov Vinko Kasana, koji je jedini do sada potvrdio kandidaturu, ipak bi mogao imati protukandidata u svibnju. Sve su glasnija šuškanja da bi to mogao biti čelnik lipičkom Domovinskog pokreta Tomislav Lneniček. On sam to nam nije želio potvrditi, kazavši kako su pregovori u stranci te s glavnim koalicijskim partnerom na razini cijele Požeško-slavonske županije, Mostom, kao i pojedinim nezavisnim kandidatima, još uvijek u tijeku.

-Još uvijek razgovaramo o opcijama za Lipik i vjerujem kako ćemo kandidata predstaviti za najviše desetak dana. Imamo nekoliko opcija, nastojat ćemo odabrati onu koja će nam donijeti najviše glasova – tajnovit je Lneniček. Dodao je kako Domovinski pokret s partnerima sprema listu za Gradsko vijeće koja bi također trebala biti predstavljena uskoro. Lneniček kaže kako se nedavni nemiri u Domovinskom pokretu na području PSŽ, točnije ostavke čelnika pakračkog ogranka koji nisu bili za suradnju s Mostom, nisu odrazili na funkcioniranje lipičkog DP.

-Ogranak u Lipiku osnovali smo još prošle jeseni, on je stabilan i funkcioniramo bez problema. Ušli smo u ovu priču sa srcem. Dugo se pripremamo za izbore, iako ne očekujemo da ćemo pobijediti. No, vjerujemo da možemo dobiti dovoljan broj glasova da možemo sjesti s drugima za stol i biti dobra oporba. Jer, nema dobre vlasti bez dobre opozicije – zaključuje Lneniček.

S obzirom na poruke iz protivničkih tabora, aktualni gradonačelnik Lipika Vinko Kasana može mirno čekati izbore i posvetiti se realizaciji projekata započetih u ovom mandatu.

-Kad čovjek ima viziju i želi nešto napraviti, za neke projekte mu je potrebno određeno vrijeme. Meni je drugi mandat pri kraju, ali za sve ono što ja želim za Lipik bi mi trebalo još puno mandata – kaže Kasana, dodajući kako je trenutno fokusiran na kapitalne projekte koji su pred realizacijom, kao što su Terme Lipik, vrijedne 73 milijuna kuna, nova Državna ergela vrijedna 63 milijuna kuna, Sportski centar od 32 milijuna kuna i drugi.

-Drugim riječima, pred nama su projekti koji će dugoročno odrediti pravac Lipika, koji će promijeniti vizuru grada i značajno utjecati na njegov razvoj. To je samo jedan od razloga zbog kojih idem po novi mandat. A osim toga, zaista je dobar osjećaj kad možeš pomoći svojim sugrađanima i svome gradu. Volim svoj posao i to je zapravo glavni razlog za novu kandidaturu – zaključuje Kasana koji se ipak nada da će, zbog demokracije, imati protukandidata na izborima. HDZ sprema i listu za Gradsko vijeće te se nadaju ponavljanju uspjeha s prošlih izbora, kada su osvojili 64 posto glasova.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!