Većina aktera zadovoljna, jedna stranka najavljuje preokret!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Drago mi je što građani prepoznaju svakodnevni rad za dobrobit našeg grada i zahvalan sam na ukazanom povjerenju. Pokrenuli smo i završili brojne projekte, mnogi su još tijeku, a mnoge još planiramo. Nadam se da će nam građani pokloniti povjerenje i na svibanjskim izborima – kazao je daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček (HDZ), komentirajući istraživanje portala Klikni.hr, prema kojem njegova stranka na nadolazećim lokalnim izborima osvaja većinu glasova. Naime, anketa koju je za Klikni.hr od 15. do 17. ožujka provela agencija Vectura na uzorku od 200 Daruvarčana pokazala je kako HDZ može računati na podršku 27 posto birača. Na drugim mjestu je SDP s 23 posto. Šef daruvarske organizacije te stranke i kandidat za gradonačelnika Igor Jareš vjeruje kako će se omjer do izbora okrenuti upravo u korist SDP-a.

-Ako možemo vjerovati anketi koja je napravljena prije nego što sam ja objavio kandidaturu, 22. ožujka, onda mogu samo reći da smo na dobrom putu da pobijedimo. SDP u Daruvaru jako dobro stoji, a mislim i da sam ja trenutno najbolji kandidat za gradonačelnika – smatra Jareš, dodajući kako će nove birače on i njegovi stranački kolege nastojati pridobiti u narednom razdoblju, kada će detaljno predstaviti svoj izborni program.

Prema našem istraživanju, treća politička snaga u Daruvaru je stranka aktualnog bjelovarsko-bilogorskog župana, Damir Bajs Nezavisna lista, koja prema anketi osvaja 15 posto glasova. Damir Bajs nije želio komentirati rezultate ankete, no otkrio je kako će uskoro na konferenciji za medije otkriti detaljan plan za Daruvar.

Dobar rezultat na nadolazećim izborima, od 12,5 posto, može očekivati i Nezavisna lista Vladimir Bileka, aktualnog zamjenika gradonačelnika Daruvara, koji i sada ima tri mandata u Gradskom vijeću. I Bilek će uskoro predstaviti novu listu za izbore, a kaže kako je ona multietnička i multikulturalna. Kao i na prošlim izborima na njoj će se naći predstavnici većinskog narod, ali i Čeha, Mađara i dr.

-Htio bih ljudima sa svoje liste zahvaliti na svemu što smo zajednički čini posljednje četiri godine za Daruvar. 95 posto onoga što smo imali u svom programu smo i realizirali, od ulaganja u infrastrukturu, gradske vrtiće, škole, pa do revitalizacija gospodarstva kroz podršku kupnji Dalita. Uspjeli smo probuditi Daruvar, no to je još uvijek daleko od onoga što želimo i zato nastavljamo dalje – kazao je Bilek, dodajući kako je njemu i njegov partnerima želja da Daruvar u budućnosti bude, ne samo najljepši mali grad u Hrvatskoj, već i najugodniji za život.

Kad je riječ o ostalim političkim opcijama u Daruvaru, prema našem istraživanju, dio birača, njih 5,5 posto, povjerenje planira pokloniti Domovinskom pokretu, a po 2,5 posto trebali bi dobiti HSLS i HSU. Zanimljivo je i da je relativno visok postotak birača, njih 12 posto, neodlučan pa će nastavak kampanje u tom gradu bez sumnje biti zanimljiv.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!