Zahvaljujući Vladi RH i lokalnim jedinicama BBŽ, 25 posto više novca za gospodarstvo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije priopćenjem se osvrnuo na jučerašnji posjet ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Nataše Tramišak Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i uručenju ugovora jedinicama lokalne samouprave vrijedni 5 milijuna kuna. Priopćenje prenosimo u nastavku.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u petak je u Grubišnom Polju čelnicima naših općina i gradova uručila 26 ugovora ukupne vrijednosti nešto veće od pet milijuna kuna. Time je od 2016. do danas iz državnog proračuna općinama i gradovima naše županije isplaćeno ukupno 120 milijuna kuna kroz programe nacionalne podrške uravnoteženom regionalnom razvoju.

Realizacijom ovih novih ugovora, poboljšat će se i podići kvaliteta infrastrukture, a time i kvaliteta života svih naših građana.

U mandatu Vlade Andreja Plenkovića za područje naše županije ukupno je ugovoreno milijardu i 630 milijuna kuna. Tim novcem financirani su brojni projekti, a među njima rekonstrukcija i izgradnja nove bjelovarske bolnice, izgradnja ukupno 11 vrtića, energetska obnova svih škola, uređenje domova zdravlja, izgradnja industrijskih zona, gradnja nerazvrstanih cesta i brojni projekti naših poljoprivrednika i poduzetnika.

Pomoć Vlade RH se dodatno intenzivira.

Od 1. siječnja naši će gospodarstvenici i poduzetnici, kako je to posebno naglasila ministrica, imati 25 posto veću podršku iz EU fondova nego dosad, što mogu zahvaliti inicijativi naših načelnika i gradonačelnika. Vlada je prihvatila njihov prijedlog i našu županiju uvrstila u NUTS II regiju Panonska Hrvatska, a ne u regiju sjever u koju nas je gurao župan Bajs i njegovi partneri u kojoj bi naši poduzetnici osjetno lošije prošli.

Srećom župan je na kraju mandata. Nakon što ga zamijeni mlađi i poduzetniji Marko Marušić, suradnja naših općina i gradova, kao i same županije s Vladom, sigurno će postati još uspješnija, pa naša županija više neće biti u društvu najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj, gdje ju je doveo Bajs tijekom 20 godina svoje vlasti.

Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ,

saborski zastupnik

mr.sc. Miro Totgergli


PODIJELI S PRIJATELJIMA!