Daju mladima novac za kupnju ili uređenje nekretnine, neki su zbog toga doselili u Moslavinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Novih šest ugovora za rješavanje stambenog pitanja mladim obiteljima potpisao je ovih dana garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija. Naime, u tom gradu mlade obitelji mogu računati čak na dvije potpore koje mogu i kombinirati.

-Naša intencija je da im budemo potpora zbog čega imamo dvije mjere, jedna je za kupovinu građevinskog zemljišta, stana ili kuće, a druga je za adaptaciju i rekonstrukciju stana ili kuće. Želja je biti potpora mladim obiteljima jer su upravo one te koje pokreću naš grad – ističe Bilandžija.

U Garešnici je ovih dana potpisan novi set ugovora (FOTO: Radio Krugoval)

Šest mladih obitelji s kojima su ugovori potpisani u posljednjem krugu su rođene u Garešnici, ali do sada je bilo i primjera onih koji su doselili u taj moslavački gradić.

-Postoje i obitelji koje su se doselile u Garešnicu i one su isto tako dobile potporu. Ono što je nama bitno je da te obitelji ostanu, da rade u našem gradu, da doprinose i da su dio našeg grada – kaže Bilandžija.

Garešnica je u proračunu za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji osigurala 100 tisuća kuna, ali ako će trebati taj iznos može i povećati jer je riječ o trajnom pozivu. Toj potpori, ističe Bilandžija, dodati treba i subvencioniranje prijevoza učenika, stipendije, naknade za novorođenčad, ali i novoizgrađeni vrtić koji je u povijest poslao liste čekanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!