Bajs i SDP odgovorni su za propast Elektrometala i sudbine stotine radnika i njihovih obitelji!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Županijski vijećnik i povjerenik Demokratskog HSS-a Ivan Beljan danas se obratio javnosti priopćenjem u kojem kritizira dosadašnji rad svojih političkih oponenata. U njemu navodi kako je aktualni župan Damir Bajs u posljednje četiri godine na vlastitu promidžbu potrošio 10 milijuna kuna te Bjelovarsko-bilogorsku županiju zadužio za 500 milijuna te kritizira Bajsovu prispodobu borbe na nadolazećim izborima malih stranaka protiv velikih biblijskom pričom o borbi Davida i Golijata. Beljan drži kako je za loše stanje u županiji, osim manjih stranaka s kojima je Bajs najavio suradnju i na nadolazećim izborima (HSU, SU, BUZ, HNS, HSS, GLAS), za to odgovoran i jedan od „Golijata“, SDP, uključujući i kandidatkinju te stranke za županicu Sandru Frčo.

-U političkom radu u četiri godine promijenila je tri stranke i bila je žetončić župana jer niti jednom nije glasala protiv prekomjernog trošenja za reklame ili prekomjernog zaduživanja. Nije se protivila zašto župan ne da božićnicu umirovljenicima, kao i zašto županija ne sudjeluje u poticaju za stočarstvo itd.

Sandra sada sve unazad zaboravlja i ne bi negativnu kampanju nego predstavljati samo nove projekte – kaže Beljan, dodajući kako je Frčo oprostio i osobnu uvredu sa Županijske skupštine, no ne može joj, kaže, oprostiti što ne spominje radnike i tvornice.

-U njezinim projektima su samo izgradnje domova za starije, možda na sljedećim izborima po slijedu idu mrtvačnice i grobnice. Izgradnja domova za starije u svakom graduodlična je ideja, no Sandra je ekonomistica i zaboravila je da ogromni dugovi sa novim izborima se ne brišu, kao ni nedovršeni objekti – navodi Beljan koji smatra kako su svi osim Demokratskog HSS-a zaboravili ključ opstanka i uspjeha naroda i države – gospodarstvo.

-Komunalije d.o.o. Čazma 2000. godine kada sam se ja tamo zaposlio, imale su 13 djelatnika, danas nas je 100 sa neprekidnom željom za povećanje. Ovaj primjer može poslužiti svim kandidatima – navodi Beljan tvrtku kojoj je na čelu za dobar primjer, dok kao loš ističe slučaj bjelovarskog Elektrometala za čiju propast drži odgovornima Damira Bajsa i SDP.

-O tom grijehu od Sandre u četiri godine nisam čuo niti riječi. Slavko Linić nije želio oprostiti 2 milijuna kuna duga državi, kako bi se pokrenuo njegov brzi predstečajni postupak i nastavak normalnog rada Elektrometala. Naravno, ni “David” Damir Bajs toga trenutka nije želio uplatiti dokapitalizacijom 2 milijuna kuna za spas 500 djelatnika i njihovih obitelji. Ovih dana taj isti “David” Damir Bajs omogućuje 272 milijuna knza završetak bolnice kako bi valjda tih 500 djelatnika i njihovih obitelji lakše izliječili svoje rane hrvatskog gospodarstva, odnosno prelazak iz radništva u socijalu. Narode, prisjetimo se još jednom događaja iz Biblije kako je David kamenom iz praćke pogodio u čelo Golijata koji je pao ničice na zemlju. Daj Bože da nam se to politički slično dogodi na predstojećim regionalnim izborima u našoj županiji pa da se svi Golijati Filistejci prizemlje i krenu dalje ponizno sa svojim narodom – poručuje Beljan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!