Emić odlazi, Štefović priželjkuje protukandidata, ali…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Kad je riječ o nadolazećim lokalnim izborima u Štefanju, jedno je sigurno – ta će općina nakon 28 godina dobiti novoga načelnika. HDZ-ov veteran Ivo Emić najavio je povlačenje u mirovinu, a njegova stranka vlast u toj općini nastojat će održati kandidiranjem dosadašnjeg zamjenika općinskog načelnika Silvestra Štefovića. Kako trenutno stvari stoje, to bi im za rukom moglo poći relativno lako, s obzirom da je Štefović do sada jedini u toj općini najavio kandidaturu. On smatra kako je spreman za to. Osim što je posljednje četiri godine bio zamjenik načelnika, obnašao je i dužnost predsjednika Savjeta mladih, šef je općinski vatrogasaca i dr.

-Načelnik Ivo Emić je čovjek s velikim iskustvom i od njega sam puno naučio, kao i ostali zaposleni u Općini. Riječ je uglavnom o mladim, visokoobrazovanim ljudima koji ovdje rade dovoljno dugo da imaju potrebno iskustvo, a opet su dovoljno mladi da imaju energije za realizaciju postojećih i pokretanje novih projekata – kaže Silvestar Štefović koji već ima konkretne planove za Štefanje nakon mogućeg osvajanja mandata. To će, kaže, prije svega biti izgradnja dječjeg vrtića, ulaganje u sva općinska naselja te pokušaj oživljavanja postojeće industrijske zone. Otkriva i što misli o mogućnosti da na izborima nema protukandidata.

-Sasvim iskreno, ne mogu reći da mi ne odgovara da nemam protukandidata jer to automatski znači i manje opterećenja kampanjom, no s druge strane to je onda jedna velika odgovornost prema svim biračima. Nije loše imati protukandidata, kao neku vrstu korektiva, zapravo uvijek je dobro imati nekoga sa strane tko će ukazati na neke naše greške, kojih možda i sami ponekad nismo svjesni – kaže Štefović, dodajući kako, kad je riječ o Općinskom vijeću, HDZ sprema svoju listu za izbore, no spremni su razgovarati i s drugim strankama.

Gotovo svi politički akteri koji su se do sada spominjali kao mogući Štefovićevi protukandidati od toga su ipak odustali. Štoviše, većina je, tvrde, potpuno digla ruke od politike. Među njima je i nekadašnji nestranački kandidat za načelnika Vlado Koren.

-Neću se više kandidirati niti baviti politikom jer ljudi ovdje nisu zainteresirani za to, niti za promjene. Tako da bi nova kandidatura bila gubljenje vremena – kaže Koren kojeg je na prošlim izborima podržao općinski SDP. U toj stranci, potvrdio nam je županijski povjerenik Damir Đuran, još nisu sastavili ni listu za Vijeće, a sigurno je da neće imati niti kandidata za načelnika. Za sada to ne planira ni Domovinski pokret.

-Imamo više kandidata za listu za Općinsko vijeće, a tek ćemo vidjeti je li netko od njih zainteresiran da ide u kandidaturu za načelnika – kazala nam je predsjednica županijske podružnice DP-a Dubravka Dragašević.

Čini se kako je jedina ozbiljnija nada da Štefović ipak dobije protukandidata općinski HSS i njegov prvi čovjek Ivan Forjan. Šuškanja kako bi on mogao biti kandidat, uz potporu stranke DB Nezavisna lista, Forjan nije želio komentirati, kazavši tek kako će više informacija o nastupu na izborima HSS imati za nekoliko dana. Komentar moguće suradnje s HSS-om pokušali smo dobiti i u Bajsovoj stranci, no politički tajnik M. Preskočil nije odgovarao na naše pozive. Kako se u nekim kuloarima kao moguća kandidatkinja DB Nezavisne liste spominjala Sanela Poljan iz Narte, nazvali smo i nju za komentar, no ona nam je kazala kako na izbore ne planira ni u kakvom angažmanu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!